• BIST 8718.11
  • Altın 2243.296
  • Dolar 32.3313
  • Euro 35.1511
  • Kayseri 3 °C
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 7 °C

Kayseri Şehitlerini Anıyor adı altında muhteşem bir etkinlik düzenledi

Kayseri Şehitlerini Anıyor adı altında muhteşem bir etkinlik düzenledi
Yüzlerce bisikletli Çanakkale için pedal çevirdi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Spor A.Ş. Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıldönümü vesilesiyle ‘Kayseri Şehitlerini Anıyor’ adı altında muhteşem bir etkinlik düzenledi. 
Spor A.Ş. baharla birlikte başlattığı kitle sporları etkinliklerine “Kayseri Şehitlerini Anıyor” adı altında anlamlı bir programla start verdi. Talas’taki Paraşüt İndirme Parkı’nda başlayan etkinliğe 2 binden fazla bisikletli katıldı. Start öncesi katılımcılara seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ulusumuz için çok önemli bir günü yaşadığımızı belirterek, “103 yıl önce kazanılan Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü kutlarken bir taraftan da Afrin Zaferi’ni kutluyoruz” dedi. 
Başkan Çelik’in start vermesiyle birlikte bisikletliler Komando Caddesi’ni takip ederek Erciyes Üniversitesi karşısından Talas Yolu’na çıktılar. Erciyes Klasik Otomobilciler Derneği de Türk bayrakları ile süslenen klasik otomobilleri ile kortejin önünde yer aldı. 
İlk durak kartal şehitliği 
Binlerce kişi etkinliğin adına uygun olarak ilk olarak Kartal Şehitliği’nde bir araya geldi. Burada şehitlerimizi için Kuran-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Kartal Şehitliği’ni ziyaretin ardından hareket eden bisikletliler Cumhuriyet Meydanı’na geldiler. Cumhuriyet Meydanı’nda bisikletlilerin ışıklı kasklarıyla ay yıldız şekli oluşturuldu. Cumhuriyet Meydanı’nda devam eden “Kayseri Şehitleri’ni Anıyor” etkinliğine ellerinde Türk bayraklarıyla vatandaşlar da katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in de katıldığı anma etkinliğinde şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim okundu. 
Kuran-ı Kerim’in ardından İstiklal Marşı okundu ve daha sonra anlamlı günde anlamlı bir grup sahne aldı. Başkan Çelik’ten ritim grubu oluşturmak için destek isteyen farklı engel gruplarından gençlerin kendilerine verilen destekle kurdukları Mehter Takımı bir konser verdi. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de kürsüden yaptığı konuşmaya özel çocukların oluşturduğu mehter takımına değinerek başladı. Engelli gençlerin hiçbir engel tanımadıklarını görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Çelik, konser nedeniyle teşekkür etti. 
“Bayrak inmez, ezan dinmez” 
Kayseri Cumhuriyet Meydanı’ndaki coşkuya atıfta bulunarak Kayseri’nin kendine yakışanı yaptığını ifade eden Başkan Mustafa Çelik, “Bu meydan yine kendi yakışanı yaptı. Çifte mutluluğu yaşıyoruz. 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni kutladığımız gün ikinci coşkuyu Afrin’e Türk bayrağının dikilmesiyle yaşadık. Konu, vatan, millet, bayrak, ezan olunca bu millet bir araya gelmesini ve düşmana karşı dimdik durmasını biliyor. En az şehitle, sivil zayiat vermeden nasıl zafer kazanılabildiğini tüm dünyaya gösterdik Operasyonda görev alan tüm güvenlik güçlerimize teşekkür ederim. Orada askerleri bulunan Komando Tugayımızın komutanını aradım ve teşekkür ettim” dedi. 
Spor A.Ş.’nin hiçbir açık hava platformunda ya da basında duyuru yapmadan gerçekleştirdiği etkinliğe binlerce kişinin katılmasının önemine de değinen Başkan Çelik, yaz boyunca çok daha geniş katılımlı organizasyonlar yapacaklarını kaydetti. Spor A.Ş.’nin tüm Türkiye’ye örnek olduğunu da ifade eden Başkan Çelik, “Yaz spor okullarında 50 binden fazla çocuğumuzu spor yaptırdık. Kayseri ölçeğindeki hatta daha büyük nüfuslu illerin dahi bu rakamı yakalaması mümkün değil. Bu öğrenciler içinden başarılı olanları kulüplerimize aldık ve yetiştiriyoruz. Dünya şampiyonu sporcular çıkıyor” diye konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, sözlerinin sonunda birlik beraberliğin önemini vurgulayarak “Rabbim birlik beraberliğimizi bozdurmasın. Bozmak isteyenlere de fırsat vermesin. Bu meydandaki coşku, bu iman, bu vatan millet aşkı oldukça hiçbir düşman bu memlekete zarar veremez. Bu ezanı susturamaz bu bayrağı indiremez. Biz, sizler ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a güveniyoruz” dedi. 
Başkan Mustafa Çelik’in konuşmasının ardından İl Müftüsü Şahin Güven, Çanakkale Şehitleri, terörle mücadele şehitlerimiz ve Afrin kahramanları için dua ettirdi. Cumhuriyet Meydanı’ndaki “Kayseri Şehitlerini Anıyor” etkinliğinde Çanakkale Savaşı’nı anlatan bir de tiyatro gösterisi sunuldu. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39