• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C

KAYSERİ ŞEKER ARAZİSİ İÇİN SENDİKALARDAN ORTAK AÇIKLAMA

KAYSERİ ŞEKER ARAZİSİ İÇİN SENDİKALARDAN ORTAK AÇIKLAMA
KAYSERİ ŞEKER ARAZİSİ İÇİN SENDİKALAR ARASI DAYANIŞMA VE ORTAK AÇIKLAMA

Türk-İş’e bağlı Kayseri’de hizmet veren işçi sendikalarının Başkan ve yöneticileri Kayseri Şeker Fabrikasında çalışan işçilere destek adına Kayseri Gıda Şeker-iş Sendikası Kayseri Şube Başkanı İsmail Yücer’i makamında ziyaret ettiler. 


Ziyarette Tes-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Hasan Aydın, Teksif Sendikası Kayseri Şube Başkanı Tahir Horoz, Teksif Sendikası Develi Şube Başkanı Metin Ateş, Türk Metal Sendikası Kayseri Şube Başkanı Ali Gökkaya, Yol-İş Sendikası Kayseri 1 No’lu Şube Başkanı Adem Özokutan, Yol-İş Sendikası Kayseri 2 No’lu Şube Başkanı Yaşar Durak Ayerdem, Koop-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı İdris Güven, Demiryol-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Yakup Aslan, Türk Haber-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Erol Toprak, Türk Harp-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Özgür Özsoy hazır bulundu.

20150324aw362692_02.jpg
Ziyaret sonrası Türk-İş Kayseri İl Temsilcisi ve Koop-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı İdris Güven tarafından okunan ortak açıklamada :“Kayseri Şeker’e ait şeker ambarları ve şeker nizamiyesinin de bulunduğu 250 dönümlük arazinin 2007 yılında Büyükşehir Belediyesine ve daha sonra trampa yolu ile Milli Emlak’a, 2014 yılında ise TOKİ’ ye devredilerek arazinin TOKİ tarafından satışı çıkartılması ve 22 Ocak tarihinde yapılan ihaleye Kayseri Şeker adına girilerek belirlenen bedel üzerinde geçerli fiyat teklifi olan 50 milyon TL verilerek Fabrika ve şeker sevkiyatı için hayati önem taşıyan söz konusu arazinin yeniden Kayseri Şeker Fabrikası tarafından almasının engellenmesi karşısında, “Kayseri Şeker’in belki de kapanmasına yol açacak arsa satışı ile ilgili belirsizliğin çalışanları endişelendirdiği görülmüştür.
Kayseri Şeker çalışanlarının ekmeğine sahip çıkma adına gösterdikleri duyarlılığı ve Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay tarafından yapılan çalışanları ve kamuoyunu bilgilendirme yönündeki açıklamayı takdirle karşılıyoruz ve haklı mücadelelerini sonuna kadar desteklemekteyiz.
Kayseri Şeker 60 yıldan beri Kayseri Sanayi ve ekonomisinin lokomotifi olmuştur. Gelişerek devam etmesini ve yıllarca işçiye, emekçiye, çalışana, çiftçiye ekmek kapısı olarak kalmasını diliyoruz. Herkesin meseleyi doğru anlaması ve doğru değerlendirmesine burası ile ilgili hesap yapanların, bu işe taraf olanların Aklı selim çerçevesinde hareket etmelerini bekliyoruz” denildi.
Türk-İş’e bağlı Kayseri’de hizmet vermekte olan işçi sendikalarının başkanları daha sonra Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli’yi makamında ziyaret ederek desteklerini belirttiler.
Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Sendika başkanlarına Kayseri şeker kurumu, yönetim kurullarımız, çalışanlar ve çiftçilerimiz adına teşekkür ediyorum" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39