• BIST 9059.38
  • Altın 2295.098
  • Dolar 32.3137
  • Euro 35.1151
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

Kayseri Şeker fabrikası Gen.Müd.Levent Benli dev anlaşmaya imza attı

Kayseri Şeker fabrikası Gen.Müd.Levent Benli dev anlaşmaya imza attı
GTB, Kayseri Şekerle sözleşme imzaladı

www.kayserinews.com  kayserinin en güncel haber sitesi mutlaka tıklayın facebook sayfamız ve twitter sayfamız'dan takip edebilirsiniz.

 

Kayserinews.com

 

@Kayserinewscom twitter sayfamız takip edebilirsiniz

TIKLAYIN,BEĞENİ,YAPIN-FACEBOOK-SAYFASI-HABER-TAKİP-SİSTEMİ .https://www.facebook.com/kayserinewscom-261415263889283/?fref=ts

 

 

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ile Kayseri Şeker Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş arasında elektronik ürün senetlerinin alım satımına ilişkin sözleşme imzalandı. Sözleşme kapsamında Kayseri Şeker’in, Kayseri, Sivas ve Yozgat’ta kurulu bulunan lisanslı depolarındaki ürünlerin ticareti GTB’ de yapılacak.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından ‘Elektronik Ürün Senetlerinin Alım-Satımına’ ilişkin bölgede yetkilendirilmiş tek borsa olan GTB, lisanslı depoculuk izni olan şirketlerle sözleşme yapmaya devam ediyor.

Kayseri Şeker’in Yozgat, Sivas ve Kayseri Develi’de bulunan Lisanslı depolarında düzenlenen ürün senetlerinin tescili ve ticareti GTB Elektronik Ürün Senetleri Platformunda işlem görecek.

GTB ile Kayseri Şeker arasında yapılan Elektronik Ürün Senetleri Sözleşmesi, GTB Meclis Başkanı Selami Memiş, GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ile Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli ve Kayseri Şeker Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Duygulu tarafından imza altına alındı.

İmza törenine ayrıca Kayseri Şeker Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş Şirket Müdürü Murat Benli ve Ziraattan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Osman Canıtez’de katıldılar.

Yapılan protokolün her iki taraf içinde hayırlı olması temennisinde bulunan GTB Başkanı Tiryakioğlu, Kayseri Şeker tarafından Yozgat Boğazlıyan, Sivas Şarkışla ve Kayseri Develi’de yaptırılan 80 bin ton kapasiteli lisanslı depolarının ürün senetlerinin haziran ayı itibariyle ‘GTB elektronik Ürün Senetleri Platformunda’  işlem göreceğini açıkladı.

Lisanslı depoculuğun 10 yıl önce ‘Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Kanunu’ ile sektörün hayatına girdiğini anımsatan Tiryakioğlu,”  Bu sistem sayesinde, tarımsal ürünü bulunan üreticiler veya tüccarlar ürünlerini lisanslı depolara koyarak değer kazanmasını bekleyebiliyorlar. Ayrıca ürünlerine karşılık kendilerine verilen ürün senetleriyle de yetkili borsalarda satışlarını gerçekleştirebiliyor ”dedi.

Tiryakioğlu ayrıca satış yapmak isteyen mudi ve tüccarların lisanslı depolardaki mallarını teminat göstererek kendilerine finansman kaynakları sağlayabileceklerini de sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39