• BIST 8989.95
  • Altın 2281.224
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.049
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C

KAYSERİ ŞEKER FABRİKASI SON 4 SENEDE UÇUŞA GEÇTİ

KAYSERİ ŞEKER FABRİKASI SON 4 SENEDE UÇUŞA GEÇTİ
Kayseri Şeker Fabrikası tarafından yapılan açıklamada, son 4 yıl içinde uygulanan politikalarla, fabrikanın kapanmaktan kurtulduğu ve çiftçilerin alın terinin ödendiği bir duruma geldiği bildirildi.

Kayseri Şeker Fabrikası tarafından yapılan açıklamada, "Kayseri Şeker’de son dört yıl içerisinde uygulanan mali disiplin ve kurumsal yönetim politikaları neticesinde fabrikamız kapanmaktan kurtulup, çalışanının alın terini gününde ödeyebilen, çiftçisinin pancar bedelini zamanından önce ödeyen, çiftçisine bir çok konuda imkânları ölçüsünde desteklerken bir duruma gelmiştir.
Pancar ekmeyi bırakan birçok çiftçinin yeniden 'Biz de pancar ekmek istiyoruz' diye kota talep eder hale gelmesi, “Biz de Kayseri Şeker’in çiftçisi olmak istiyoruz” diyen bölge dışındaki çiftçilerin artması, artık teminatsız kredi verilebilir seviyeye yükselmesi, öncelikle çalışanlarımızı, çiftçilerimizi, yöneticilerimizi, tedarikçisi olduğumuz firmaları ve birlikte çalıştığımız finans kurumlarını ziyadesi ile memnun etmektedir" ifadesinde bulunuldu.
Kayseri Şeker Fabrikası tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Kayseri Şeker’in asıl faaliyet alanı olan şeker pancarı ve şeker sektöründe en güçlü hale gelmesi, sektörümüz içerisinde bulunduğumuz iddialı konumumuz ve öncü kuruluş çalışmalarımızı daha da ileriye taşımak için bütün gücümüz ile faaliyetlerimizi devam ettirmekteyiz.
Kayseri Şeker Yöneticileri ve çalışanları ile birlikte bu çalışmalarımızı azami gayretle sürdürürken, son zamanlarda yöneticilerimiz ve çalışanlarımızın bu gayretlerinin önünü kesmek, çiftçinin fabrikaya olan güvenini sarsmak, çalışma aşk ve şevklerini yavaşlatmak sureti ile fabrikamızı yeniden batırmak için kollarını sıvayan ve çiftçinin malına, işçinin alın terine göz diken art niyetli bir güruh tarafından asılsız ihbarlar, mesnetsiz suçlamalar, isimsiz mektuplar, tehditkar yazılar bazı basın organlarına servis edilmek ve sosyal medyada paylaşımlar yapılmak sureti ile sürdürüldüğü esefle görülmektedir.
Ancak hak, hukuk, adalet, insan hakları konularından bihaber olan bazı kişiler kendilerinin ne pahasına olursa olsun muhatap alınması için maalesef eleştiri ölçüsünü aşarak işi hakaret düzeyine çıkarmışlardır.
Kayseri Şeker’in hiçbir yöneticisi ve çalışanı bu kendini bilmez güruhun seviyesine düşmeyecektir. Kurumumuza ve kimliğimize leke kondurmaya çalışanlar hakkında hukuki çerçeve içinde mücadele edilecek ve bunun bedeli ödettirilecektir.
Şirketimiz 2015 yılında 10.000 çiftçi ile pancar ekim sözleşmesi yapmış, 2014 yılında Şirketimize olan borçlarını ödemeyen ve Şirket prensiplerine aykırı ekim yapan çiftçilerimiz ile sözleşme yapılmamıştır. Yine de çiftçilerimiz mağduriyeti göz önünde bulundurularak Yönetim Kurulumuz inisiyatif alarak, Borçlarının yarısını yatıran çiftçilerimizle sözleşme yapılacağını kendilerine bildirmiştir.
Türkiye bir hukuk devletidir. Biz Kayseri Şeker olarak ülkemiz, bölgemiz ekonomisine olan katkımız, binlerce pancar çiftçimize ve yüce Türk Milletine karşı olan sorumluluğumuzun bilinci ile hareket etmekteyiz.
Şirketimize yönelik asılsız haberleri ve kamuoyunu yanıltıcı faaliyetleri, Kayseri Şeker çalışanlarına, Kayseri Şeker ile sözleşmeli ekim yapan çiftçilerimize, 31 kurumsal ortağımız vasıtası ile tüm Türk çiftçisine yapılan hakaret olarak kabul etmekteyiz.
Değerli çiftçilerimizin, ortaklarımızın ve çalışanlarımızın bu tür haberlere hiçbir şekilde itibar etmediğini bilmekte olup konuyu tüm kamuoyunun bilgilerine arz ederiz."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39