• BIST 9057.84
  • Altın 2293.152
  • Dolar 32.3114
  • Euro 35.0969
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

Kayseri Şeker hedefini 100 milyon adet olarak belirledi

Kayseri Şeker hedefini 100 milyon adet olarak belirledi
Kayseri Şeker, artan talep doğrultusunda stick şeker paketleme tesisindeki çalışmalarına ağırlık verdi.

Kayseri Şeker, artan talep doğrultusunda stick şeker paketleme tesisindeki çalışmalarına ağırlık verdi. 
Kayseri Şeker tarafından üretilen paketli şekerin pazarlanması amacı ile kurulan Pan Pazarlama şirketi, artan talepler üzerine her geçen gün pazarlama ağını ve ürün yelpazesini genişletiyor.
Özellikle son zamanlarda tüketici tarafından rağbet gören ve 2016 yılında 50 milyon adet stick şeker talebini karşılayan Pan Pazarlama şirketi 2017 yılı için stick şekerdeki hedefini 100 milyon adet olarak belirledi.
Pan Pazarlama Şirketinin Kayseri ve civarında pancar ekimi yapılan 12 bölgede zincir market, yerel market, imalatçı, toptancı, market, bakkal, cafe-büfe-kahvehane, resmi kurumlar, özel kurumlar, şarküteri gibi 2 bin 200 aktif müşterisi yanında stick şeker alanında da özellikle kamu kurumlarından yoğun talep geldiği belirtildi.
Kayseri’de, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğünden Gıda üretim izin belgesi alan tek kuruluş olan Kayseri Şeker adına Pan Kristal stick şeker markası ile üretim yapılmakta olup talep halinde özel baskılı üretim de yapılmaktadır. Ayrıca Kayseri ve çevre illerde stick şeker perakende satışlarında artan talepler nedeniyle ürünler marketlerde 1 kilogramlık paketler halinde tüketicilere sunulmak suretiyle bu taleplerin de karşılanacağı belirtildi.
Ülkemizde stick şeker standardı oluşturulurken bir paket stick şekerin bir küçük küp şeker ağırlığı olan 3 gram ölçüsü alınmıştır.
Ancak, stick şeker sektöründe ülkemizde artan talepler karşısında bu işi merdiven altı üretim yapmak suretiyle bazı imalatçıların şeker ağırlığını net yerine bürüt ağırlık olarak kullanıp piyasada haksız rekabete yol açması üzerine tüketicilerde oluşan güven sarsıcı bu uygulamalara karşı gerekli önlemlerin alınması gerektiğine dikkat çekildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39