• BIST 9120.29
  • Altın 2324.093
  • Dolar 32.3604
  • Euro 35.0127
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

KAYSERİ ŞEKER KAPISINI ÇİFTÇİLERE AÇTI

KAYSERİ ŞEKER KAPISINI ÇİFTÇİLERE AÇTI
ÇİFTÇİLER KAYSERİ ŞEKER’DE12 AYRI BÖLGEDEN GELEN ÇİFTÇİLER, KAYSERİ ŞEKER FABRİKASI’NI ZİYARET ETTİ
Kayseri Şeker Fabrikası’na bağlı 12 ayrı bölge sınırları içerisinde pancar ekimi yapan çiftçiler fabrikaya gelerek, analizden üretime kadar olan tüm safhaları inceleyip, yetkililerden üretim ve işleyiş hakkında bilgiler aldılar.



Geçtiğimiz tüm hafta boyunca her gün bir farklı bir bölgeden gelen çiftçileri ağırlayan Kayseri Şeker Fabrikası, ziyarete gelen çiftçilere adeta aralamış oldu açtı. Kayseri Şeker Fabrikası bünyesinde hizmet veren 12 ayrı Pancar Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekim yapan pancar üreticileri, Kayseri Şeker Fabrikası’nı ziyaret ederek, pancarım tesellümünden analizine, üretiminden paketlemesine kadar geçen tüm safhaları inceleyerek, yetkililerden bilgiler aldılar. Fabrika arsası içerisinde bulunan merkez kantarı, tesellüm alanı ve pancar Analiz Laboratuarı’nı detaylı olarak inceleyen çiftçiler, şirketin kapılarını kendilerine açmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Fabrika yetkilileri ise pancarın fabrikaya temiz bir şekilde nakledilmesinin önemine dikkat çekerek, temiz pancarın hem fabrikanın hem de çiftçinin lehine çok önemli bir husus olduğundan bahsettiler.



Fabrikanın tüm üretim aşamalarını yerinde inceleyen çiftçiler, ziyaretin sonunda kendileri için tertiplenen bilgilendirme toplantısına katıldılar. Kayseri Şeker Fabrikası Ziraat Müdürlüğü tarafından tertip edilen toplantıda çiftçilere, zirai yenilikler, pancar tarımındaki gelişmeler, şirket bilgileri ve temiz pancar tesellümü gibi konularda bilgiler aktarıldı. Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Hurşit Dede, Denetim Kurulu Üyesi Mustafa Türkaslan, Denetim Kurulu Üyesi ve Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Müdürü İsmet Aksoy, Kooperatif Müdür Yardımcısı Uğur Metiner, Ziraattan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Levent Benli ve Ziraat Müdürü Cemal Sunulu’nun da hazır bulunduğu toplantıda konuşan Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, böyle bir toplantının ilk defa gerçekleştirildiğini ama artık bir başlangıç olduğunu belirterek şöyle konuştu. “Bu toplantılar vesilesi ile Türkiye’deki, Dünyadaki ve tarımdaki tüm gelişmeleri birlikte inceleyeceğiz. Bu yenilikleri takip edemez isek ben Türkiye’deki çiftçi sayısında ciddi bir düşüş yaşanacağına inanıyorum. Bu nedenle tarımın her alanındaki yenilikleri takip etmek ve icra ettiğiniz çiftçilik mesleğini daha bilinçli bir şekilde yapmanızı arzuluyorum. Özellikle şunu belirtmek isterim ki; 20 santimetre bir toprak, 15–20 bin yılda meydana geliyor. Ayrıca gübrenin de ne kadar faydalı ve maddi anlamda da bir o kadar değerli olduğunu hepiniz iyi bilmektesiniz. Bunu neden anlatıyorum, çünkü bazı çiftçilerimiz tarlasındaki en verimli toprakları maalesef pancar sökümü sonrasında fabrikaya naklediyor. Gübrelenmiş, pancar bitkisi ile güçlendirilmiş verimli pancar toprağının, tesellüm sırasında fabrikaya nakledilmesinin fabrikamıza ve siz değerli çiftçilerimize ne denli zararlar verdiğini bilmenizi istiyorum. Bu nedenle hepinizin bu konuda daha duyarlı olmasını rica ediyor ve burada konuşulan bilgileri de yine çiftçi arkadaşlarınız ile paylaşmanızı sizden önemle rica ediyorum” şeklinde konuştu.



Toplantı boyunca Akay çiftçilerin sorunlarını da dinlerken toplantı, karşılıklı soru cevap ile sona erdi. Toplam 12 Pancar Bölge Müdürlüğü’ne bağlı yüzlerce pancar üreticisinin katıldığı ziyaretler çerçevesinde, çiftçilere görsel bilgilendirmenin yanı sıra, şirketim yapısı ile de çeşitli bilgiler verildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39