• BIST 9091.19
  • Altın 2324.868
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.9603
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C

KAYSERİ ŞEKER PANCAR AŞURESİ DAĞITTI

KAYSERİ ŞEKER PANCAR AŞURESİ DAĞITTI
KAYSERİ ŞEKER TARAFINDAN HAZIRLANAN HAŞLANMIŞ PANCAR PÜRELİ AŞURE BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

p3-012.jpgp2-031.jpg

Doğal pancar şekerinin tatlandırdığı aşurenin içerisine Kayseri Şeker tarafından şeker pancarının haşlanıp rendelenip ilave edilmesi büyük ilgi çekti. 
Dini ve Millî değerlerimizden olan Aşurenin tadına tat katan doğal şekerin damak tadının unutulmaması ve doğal şeker ile yapılan aşurenin sosyal sorumluluk projesi kapsamında Kayseri Şeker tarafından geleneksel hale getirilerek her yıl Kayseri Şeker için sözleşmeli pancar ekimi yapan bölgelerde sırayla aşure dağıtım etkinlikleri düzenleniyor.
2013 yılında 40 bin kişiye Kayseri Şeker tarafından yapılan aşure ikramının 2014 yılında oluşturulan seyyar mutfak ve gezici ekip sayesinde 50 bin kişiye ulaşması için gayret ediliyor.
Kayseri Merkez Bürüngüz cami önünde başlayan aşure ikramına ikinci günde Develi ve Yeşilhisar ilçeleriyle devam edildi.
Aşure dağıtım etkinliğinde konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, "Öncelikle muharrem ayının tüm Müslümanlara hayırlar getirmesini diliyorum. Muharrem ayı dinimiz açısından önemli ve özellikle ilk on günü geleneklerimize yerleşmiş önemli günlerdir. Geçmişte bazı önemli olaylar rivayet ediliyor mesela Nuh (AS)’ın gemisinin karaya oturduğu ve Hz. Hüseyin’in yine Kerbela’da şehit edildiği günler bu günlere tekabül ediyor. Onun içinde hem Müslümanlar açısından hem milletimiz açısından önem arz eden günler.
Bu günlerde gelenek haline getirilmiş insanların acılarının sıkıntılarının giderilmesi için aşure ikram ediliyor. Zaten insanlar kendi aralarında yapıp komşularına dağıtıyor bu paylaşma duygusu da yardımlaşma duygusunun bir tezahürü dür. Bizde Kayseri Şeker Fabrikası olarak geçen yıl başlattık bu uygulamayı geçen sene Hunat Camıin de yapmıştık bu senede Bürüngüz caminden başlıyoruz" dedi.
Akay, "Bu etkinliğimizi sadece Kayseri de yapmıyoruz faaliyet alanımızdaki ilçelerde yapmaya gayret ediyoruz yetişebildiğimiz ölçüde 9-10-11 inci günlerinde yapıyoruz.
Aşureye şeker katılıyor. Katılan şekerin de özelliğine kalitesine mutlaka dikkat edilmesi gerekiyor. Şeker muadili ürünler var bunlar hiç bir zaman şeker pancarının yerini almıyor bu insan sağlığı için çok önemli ,nişasta bazlı şeker dediğimiz ya da yüksek bazlı şeker dediğimiz tatlandırıcılar hiç bir zaman gerçek şekerin yerini tutmuyor. Bur da ki şeker bizim çiftçimizin alın teriyle üretilen şeker pancarından üretilen şekerdir. Bunu da insanlarımıza yeniden fark ettirmek için bu günleri düzenliyoruz . İnşallah Kayseri Şeker Fabrikası bu geleneği sürdürecek . Hem bu bahsettiğimiz olayları yeniden yad etme hem de gerçek şekerin farkındalığını yaratmak adına ve Kayseri Şeker Fabrikasının toplumla kaynaşmasını sağlamak için yapıyoruz.
Çünkü Kayseri Şeker Fabrikası Kayseri’nin ve bu bölgenin büyük bir değeridir. Toplumda ki bütün fertlerin Kayseri Şeker’de hakkı var dolayısıyla bu sebeplerden dolayı onlara bu duyguları hissettirmek için bu aşure günlerini düzenliyoruz. İnsanlarımızın ağzını bir nebze tatlandırabiliyorsak ne mutlu bize. Bu uygulama hem yardımlaşmanın hem de paylaşmanın güzel bir örneği aynı zamanda.
Bu aşurenin diğer aşurelerden farkı da içinde şeker pancarının da olması hem şeker pancarından üretilen şeker var hem de şeker pancarının kendisi var. Yani bizim farkımız ortaya bu şekilde çıksın istedik. Ben bütün vatandaşlarımıza sağlık , huzur, afiyet ,ağız tadı diliyorum. Ülkemizin ,İslam aleminin bu sıkıntılı günlerinin huzura ermesini diliyorum bizde böylece küçük bir katkı da bulunursak ne mutlu" diye konuştu.
Kayseri Merkez ve İlçelerdeki Aşure dağıtım tetkinliklerine Kayseri Pancar Kooperatifi ve Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim kurulu üyeleri tam kadro iştirak ettiler.
Aşure dağıtım etkinliği öncesinde Develi İlçesi Kaymakamı Enver Ünlü, Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ve Yeşilhisar Kaymakamı Mustafa Gözlet ile Belediye Başkanı Abdulkadir Akdeniz de makamlarında ziyaret edilerek aşure ikramı yapıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39