• BIST 9090.36
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

KAYSERİ ŞEKER ŞEHİT AİLELERİ İLE BULUŞTU

KAYSERİ ŞEKER ŞEHİT AİLELERİ İLE BULUŞTU
KAYSERİ ŞEKER TARAFINDAN ŞEHİT AİLELERİ, YAKINLARI VE GAZİLERLE ÇANAKKALE RUHU YAŞATILDI

www.kayserinews.com  kayserinin en güncel haber sitesi mutlaka tıklayın facebook sayfamız ve twitter sayfamız'dan takip edebilirsiniz.

 

Kayserinews.com

 

@Kayserinewscom twitter sayfamız takip edebilirsiniz

TIKLAYIN,BEĞENİ,YAPIN-FACEBOOK-SAYFASI-HABER-TAKİP-SİSTEMİ .https://www.facebook.com/kayserinewscom-261415263889283/?fref=ts

 

 

Kayseri Şeker tarafından, 18 Mart Şehitleri Anma günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101’nci Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Boğazlıyan Şeker Fabrikası sosyal tesislerinde düzenlenen Boğazlıyanlı şehit aileleri, yakınları ve gazilerle buluşma toplantısında Çanakkale ruhu yaşatıldı. 


Boğazlıyan Şeker Fabrikası Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen programa; Boğazlıyanlı şehit aileleri, yakınları, gaziler, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Başkanvekili Avni Hokkaömeroğlu, Denetim Kurulu Üyesi Menderes Baran, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanvekili Atilla Yalçın, Yönetim Kurulu Üyesi Niğmetullah Sevim ve Genel Müdür Levent Benli, Genel Müdür yardımcısı Bilal Karaköse, Şeker-İş Sendikası Şube Başkanı İbrahim Dayı ve diğer yetkililer katıldı.
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda İhsaniye Ay isimli öğrenci Çanakkale Şehitlerine yazdığı mektubu okuyarak duygulu anlara yaşanmasına vesile oldu.

Programda konuşan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay; Şanlı Zafer'in önemine değinerek; "Aziz Türk Milleti'nin vatanı, devleti, bayrağı, namusu ve Allah için mücadele eden, bu uğurda kan döküp can veren bütün şehitlerimizi, rahmetle, minnetle yad ediyoruz. Mekanları Cennet olsun, Allah, birliğimizi, dirliğimizi bozdurmasın, bozgunculara fırsat vermesin" dedi.


Başkan Akay daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü:"Çok saygıdeğer annelerimiz, bacılarımız, değerli kardeşlerim, şehitlerimizin ve gazilerimizin çok değerli yakınları; Bugün, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve aynı zamanda Çanakkale Zaferi'ni kutlama günü.


Çanakkale Zaferi 101 yıldır milletimizin ebedi gönlünde, kalbinde, ruhunda yer edinmiş bir savaş. Tabii bu savaşta yüzbinlerce Mehmetçiğimiz bu vatanı, bu dini, bu devleti, bu bayrağı korumak için ezanı susturmamak için canlarını feda ettiler.
Sizler, yakınlarınızı, ciğerlerinizi, ciğer parelerinizi feda ettiniz. Biz biliyoruz ki, şehitlik mertebesi insan için en yüce makamlardan, ahiret için en yüce makamlardan bir tanesi. Peygamberlerden sonra gelen bir makamdır.


Bizler hep birlikte bu milletin birer fertleri olarak şehitlerimize dua etmemiz lazım, yad etmemiz lazım, onları unutmamamız lazım. Bir tarafından da şehitlerimizin yakınlarına da sahip çıkılması lazım, ilgi ve alaka gösterilmesi lazım. Bunu devletimiz en iyi şekilde gerçekleştiriyor. Devlet adamlarımız çok etkili bir şekilde yapıyorlar.

Bunu sadece devletimize, devlet adamlarımıza düşen bir görev olarak düşünmüyor, bu milletin bütün fertlerine, bu ülkenin bütün kurumlarına düşen bir görev olarak değerlendiriyoruz. İşte bu çerçevede Kayseri Şeker olarak bu günün, bu şekilde değerlendirilmesi hususunda sizleri buraya davet ettik. Allah razı olsun çok teşekkür ediyorum, teşrif ettiniz, geldiniz.


Sizin tabii yalnız olmadığınızı, sahipsiz olmadığınızı bir nebze eğer size bu çerçevede hissettirebilirsek, sizle beraber olduğumuzu hissettirebilirsek, bu manada kendimizi, üzerimize düşen görevi bir nebze yerine getirmiş olarak adderiz. Bunu bir insanlık görevi, bir vatandaşlık, bir Müslümanlık görevi olarak, bu milletin fertleri olmanın bir gereği olarak değerlendiriyoruz.


Çünkü sizin yiğitleriniz, kahramanlarımız bizim burada huzur içerisinde yaşamamız için, çocuklarımızın bu ülkede huzur içerisinde yaşamaları için bu fedakarlığı yaptılar, şehadet şerbetini içtiler ya da gazi oldular. Onların bu yaptıkları büyük fedakarlığa karşı bizimkiler çok anlam ifade edecek değil elbette.

Bu duygu ve düşüncelerle Şanlı Zaferimizin 101'nci yıldönümünü kutluyor, ebediyete intikal eden, şehadet şerbeti içen bütün Şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, Gazilerimize de sağlık ve afiyet diliyorum."
Şehit ve gazi aileleri adına söz alan Ünal Bulut da Kayseri Şeker’in bu uygulamasından duydukları memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39