• BIST 9084.03
  • Altın 2325.364
  • Dolar 32.3709
  • Euro 35.0299
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

Kayseri Şeker Sofrası Boğazlıyan'da

Kayseri Şeker Sofrası Boğazlıyan'da
KAYSERİ ŞEKER BOĞAZLIYAN FABRİKADABOĞAZLIYAN, YENİFAKILI, YENİPAZAR VE ÇANDIR ÇİFTÇİLERİNİ AĞIRLADI.

BOĞAZLIYAN, YENİFAKILI, YENİPAZAR VE ÇANDIR ÇİFTÇİLERİNİ AĞIRLADI

“Kayseri Şeker Sofrası” Boğazlıyan, Yenipazar, Yeni Fakılı ve Çandır çiftçileri içinBoğazlıyan Şeker Fabrikası Meydanında kuruldu.Boğazlıyan, Yenipazar, Yeni Fakılı ve Çandır Bölgelerinden yaklaşık iki bin kişi ilebirlikte yapılan iftara İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, Cumhuriyet Savcısı,Emniyet Müdürü, Müftü ve diğer yetkililer ile Kayseri Şeker yöneticileri tam kadro iştirak etti.

 

KAYSERİNEWS.COM--YAZ--GOOGLE'DAN-GÜNLÜK KAYSERİ'DE YAŞANANLARI TAKİP..EDEBİLİRSİNİZ.

Kayserinews.com@Kayserinewscomtwittersayfamıztakip edebilirsinizTIKLAYIN,BEĞENİ,YAPIN-FACEBOOK-SAYFASI-HABER-TAKİP-SİSTEMİ .https://www.facebook.com/kayserinewscom-261415263889283/?fref=ts

İftar sonrası konuşma yapan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu BaşkanıHüseyin Akay; Kayseri Şeker son yıllarda bildiğiniz gibi önemli işler yapmaya başladı.Özellikle ağır borç yükünden kurtularak yatırım hamlesi başlattı. Bu yatırım hamlesini de ilk olarak Boğazlıyan bölgesinden başlattı.Bu yatırımlardan Boğazlıyan Şekerin karşısında Boğazlıyan lisanslı depolar devasa bir tesis olarak yükseliyor. İnşallah yakın zamanda bitipruhsat işleri de tamamlandıktan sonra hasat döneminde çiftçinin daneli ürününü, arpasını,buğdayını orada muhafaza etme imkanı sağlayacağız.

Biz bu lisanslı depolar ile çiftçimizinhak ettiği kazancı sağlamalarını ümit ediyoruz. Zaten bu yatırımda bu niyetle yapıldı. Bulisanslı depoculuk aynı zamanda Develi ve Şarkışla bölgelerinde de yapılıyor. Bunlarla beraber bu alanda biz Türkiye de 2.sırada yer almış olacağız. 80 bin tonluk ve bir yatırımortaya çıkmış olacak dedi.

Başkan Akay ayrıca; Boğazlıyan’a yeni yatırımlar kapsamında Boğazlıyan fabrikanınyanına bir küspe tesisi yapıldığını belirtti ve Şimdide bildiğiniz gibi şeker depomuz yetersiz.Kampanya döneminde şekerlerimizin hepsini depolayamıyoruz. Eskiden Kayseri Şekerinmaddi gücü yerinde değildi. Şekeri hemen satmak zorunda kalıyordu. Ama artık KayseriŞeker yeterli güce erişti. Finansal disiplin sağlandı. Artık bankalardan kredi kullanmadanişini yürütür hale geldi. Bu nedenle Boğazlıyan fabrikamıza 60 bin tonluk dikey şeker siloyapma kararını aldık. Bunu en kısa zamanda yapıp faaliyete başlayacağız dedi.

Kaymakamı Mustan Barış İşler, Boğazlıyan Belediye Başkanı Hamdi Erdal, BoğazlıyanCumhuriyet Savcısı Olcay Özdemir, Müftü Mehmet Güler, Yenipazar Belediye BaşkanıCem Eser, Çayıralan Belediye Başkanı Yasin Şahiner, Uzunlu Belediye Başkanı Turan Koç,Yamaçlı Belediye Başkanı Turan Delibaş, Sırçalı Belediye Başkanı Tamer Gümüş, İl GenelMeclis üyeleri, Ziraat Odaları, Sulama Birlik Başkanları, Akparti, CHP ve MHP İlçeBaşkanları, STK temsilcileri, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Pancar Kooperatifi Başkan Vekili Avni Hokkaömeroğlu, Yönetim Kurulu üyelerinden İlhan Argun, Harun

Halıcı, Nizamettin Çatak, Denetim Kurulu Üyelerinden Mehmet Güntay, Menderes Baran,Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Atilla Yalçın, Yönetim Kuruluüyelerinden Hurşit Dede, Abdulkadir Güneş, Niğmetullah Sevim, Halis Lektemur, KayseriŞeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, Pancar Kooperatifi Müdürü İsmet Aksoy,Genel Müdür yardımcıları, Bölge Müdürleri, Şeker-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanıİbrahim Dayı ve çiftçiler aileleri ile birlikte katıldılar.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39