• BIST 9079.97
  • Altın 2323.978
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9394
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

KAYSERİ ŞEKER VEDAT ALİ ÖZIŞIK DAVASI 19 EYLÜL'E ERTELENDİ

KAYSERİ ŞEKER VEDAT ALİ ÖZIŞIK DAVASI 19 EYLÜL'E ERTELENDİ
ŞEKER FABRİKASI DAVASI 19 EYLÜL'E ERTELENDİ

 Eski Kayseri Şeker Fabrikası ve Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık, yönetim kurulu üyeleri ve çiftçilerin de aralarında bulunduğu 70 kişinin yargılandığı dava 19 Eylül'e ertelendi.
Kayseri 2. AĞır Ceza Mahkemesi'nin küçük olmasından dolayı Adalet Sarayı Konferans Salonu'nda görülen davada, eski Kayseri Şeker Fabrikası ve Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık, bazı yönetim kurulu üyeleri ve bazı çiftçiler hazır bulundu. Dava, mahkemeye katılanların ifadelerinin alınması ile başladı. Davada ilk olarak ifade veren Vedat Ali Özışık, "Gaziantep'te çikolata fabrikası satın aldık. Eğer içeri girmeseydik kazancımız 27 trilyon olacaktı. C şekerini bu fabrikada harcayacaktık. Bu da fabrika ve işçilerine kar olarak gelecekti. Şu anda Torku Konya bu işlemi yapıyor. Cezaevine girdiğim için yarım kaldı. Kayyum heyeti de bunu yürütemedi. Fabrika bu yüzden kapandı. Türkiye'de 58. sıradaki şirket, cezaevine girdiğimde 135. sıraya düşmüş" dedi.
Davada yargılanan eski Yeşilhisar Pancar Bölge Müdürü Turgay Taş da, "Fabrikadan aldığım kararları uyguladım. 13 bölgede neler yapıldıysa ben de aynı işlemleri yaptım. Başkalarına hayali kota kullandırmadım. İfade güçlüğü çektiğim için ifade verirken kendimi doğru ifade edemedim. Cümlelerim yanlış anlaşıldı. Bu yüzden 5 ay hapis cezası yattım" diye konuştu.
Dönemin yönetim kurulu üyesi Hayati Kılıç ise, "Herhangi bir usulsüz işlem yapmadık. Teknik çalışanlarımızın yaptığı çalışma sonucunda üreticilerin kota miktarı belirlendi. Şirketi zarara uğratmadık" diyerek ifadesini verdi.
Davaya yargılanan pancar üreticisi Sinan Ayan, "2004 yılına kadar pancar ektim. O tarihlerde 250-300 ton kotam vardı. Kayseri'ye taşındığım için tarlayı ekemedim. Kotam erimesin diye kotamı kullandırdım" diye ifade verdi.
Mahkeme heyeti, yaklaşık 6 saat süren davayı katılma taleplerini kabul ederek 19 Eylül'e erteledi.

İHA

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39