• BIST 9057.95
  • Altın 2296.889
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0593
  • Kayseri 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 22 °C

Kayseri Şeker Yönetim Kurulu Gemerekli Çiftçilerle Bir Araya Geldi

Kayseri Şeker  Yönetim Kurulu Gemerekli Çiftçilerle Bir Araya Geldi
Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kuru Başkanı Hüseyin Akay ve yönetim kurulu üyeleri Gemerek Halk Eğitim Merkezinde Çiftçilerle bir araya geldi.
Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kuru Başkanı Hüseyin Akay ve yönetim kurulu üyeleri Gemerek Halk Eğitim Merkezinde Çiftçilerle bir araya geldi. Çiftçilerle sohbet eden Akay çiftçiye Kayseri Şeker Fabrikasının işleyişi ve durumu hakkında bilgiler verdi. Çiftçinin sorunlarını da dinleyen Akay çiftçilerle istişareler yaptı.

Akay burada yaptığı açıklamada ; "2010 yılında geldiğimiz Şeker Fabrikası yönetiminde yaklaşık 3 yılda bir çok başarıya imza attık. Yönetim olarak sizlere de bizlere vermiş olduğunuz desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Tarım arazilerinin daha verimli kullanılarak, daha kaliteli ürün elde edebilmek için tarımı bilinçli bir şekilde yapmaya ihtiyacımız vardır. Su ve toprak gibi doğal kaynaklarımızın zarar görmeden, daha kaliteli ürün elde edebilmenin yolu; bu tür eğitim toplantılarından geçmektedir. Geleneksel, teknik bir araştırmadan uzak tüm tarım faaliyetleri, doğamıza, doğal kaynaklarımıza ve ürünlerimize ciddi zararlar vermektedir. Bu nedenle bu toplantılarda "Şeker Pancarı yetiştiriciliği ve Şeker Pancarında Gübreleme" konulularında çiftçilerimize önemli bilgiler aktarıyoruz. Ayrıca bu toplantılarımızın devamında, pancarda en düşük fireye ve en yüksek polar oranına sahip çiftçilerimize Bilgisayar hediye ederek, onları bu başarılarına daha da teşvik etmeye ve onları bu alanda daha da teşvik etmeye çalışıyoruz. Bu toplantıların bir başka faydası ise çiftçilerimiz ile sık sık bir araya gelmemize vesile olmasıdır. Çiftçilerimiz umarız bu toplantılarımızdan azami faydayı sağlar" dedi.

Programın sonunda 5 çiftçi firesi en düşük pancarı verdiği için, 5 çiftçi ise şeker oranı en yüksek pancarı verdiği için Kayseri Şeker Fabrikası tarafından diz üstü Bilgisayar ve plaket verilerek ödüllendirildi. Ödüllerini alan çiftçiler memnuniyetlerini dile getirerek teşekkür ettiler. Program yaklaşık 3 saat sürdü
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39