• BIST 9057.84
  • Altın 2293.152
  • Dolar 32.3114
  • Euro 35.0969
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

KAYSERİ ŞEKER'DE 60. KAMPANYASINDA 3 AÇILIŞ BİRDEN GERÇEKLEŞTİRİLDİ

KAYSERİ ŞEKER'DE 60. KAMPANYASINDA 3 AÇILIŞ BİRDEN GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Kayseri Şeker Fabrikası 60. Pancar alım kampanyasında 3 açılış birden yapıldı.

p4-005.jpgp3-011.jpgp2-029.jpg

Kayseri Şeker Fabrikası 60. Pancar alım kampanyasını başlattı. Açılış törenine TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, çiftçiler ve çok sayıda davetli katıldı. Pancar alım kampanyası töreninde ayrıca Süksün güneş enerjisi santrali ve Pankent poliproplen sentetik çuval fabrikasının açılışı yapıldı.
Açılışta konuşan TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut “ Kampanyamız 60. Yıl Kayseri Şeker Fabrikamızın da açılışı 1955 yılında yapılmış. Benim için anlamlı bir tarih çünkü Kayseri Şeker Fabrikası ile aynı yaştayım. Kayseri Şeker Fabrikası benimle yaşıt, ben Kayseri Şeker Fabrikası ile yaşıtım. Kayseri Şeker Fabrikası’nın temelini atan ve 1955 yılında açılışını yapan devrin Başbakanı Rahmetli Adnan Menderes’i de saygıyla anıyorum. Ülkemize katkılı sağlayan herkesi hürmetle anıyorum” dedi.
Kayseri Valisi Orhan Düzgün “ Bu kampanyanın açılışında bulunmak beni de heyecanlandırıyor. Çiftçilerimizin 1 yıllık emeklerini görebilecekleri, pancar teslim edebilecekleri bu önümüzdeki iki, üç aylık dönem gerçekten onlar ve aileleri için çocukları için ayrı bir heyecan vesilesi. Bizde çocukluğumuzda pancar tarlalarında, tabi şimdiki teknolojik imkanlar, şimdiki tarımsal imkanlar yoktu kendi ellerimizle kazmış olduğumuz pancarları yine kendi ellerimizle keser o verimli toprağı tarlada bırakmak için pancarın üzerinden bıçaklarla bırakmaya çalışırdık. Ancak bunun yüzde 50’sine ulaşabilirdik. Gerçekten artık üreticilerimizin zahmeti azalmış hem de pancar üreticiliğimizin verimliliğinin arttırılması yönünde kendilerine sunulan teknolojik imkanlar giderek artmıştır. Kayseri Şeker’in teslim aldığı pancar kapasitesine bakarsak pancar üreten 9 bin kişiye bakarsak ki aileleri ile 50 bin kişilik bir nüfusa hitap ediyor bu ailelerin geçimlerini kolay bir şekilde sürdürebilmeleri, daha yüksek verim elde edebilmeleri adına son derece önemli” diye konuştu.
Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay “Bugün 60 yılın yorgunluğu yok. Aksine ilk günün heyecanını hissediyoruz. İlk günün ruhuyla bu kampanyayı başlatıyoruz. Bu aziz çiftçilerimiz için çok anlamlı çok değerli bugün aslında hepimiz için özellikle çalışanlarımız için bir düğün günü bir bayram günü, bir festival günü işte bunun heyecanını yaşıyor ve taşıyoruz. 60 senedir gerek Kayseri gerek Orta Anadolu bölgesine önemli hizmetler vermiş, önemli ekonomik katkı sağlamış Kayseri Şeker Fabrikası bugün en güçlü şekilde ayakta” dedi.
Akay “ Bu çalışma hayatı dönemi içerisinde elbette sıkıntılı dönemler yaşanmış. Zaten bugün bizin burada olmamızın sebebi de bu sıkıntılarda kaynaklanıyor biliyorsunuz. Bundan 3 buçuk sene önce Tarım Bakanlığımız tarafından görev üstlenme ile görevlendirildik. O günkü geldiğimiz durumu ben iyi hatırlıyorum hiç unutmuyorum. Çalışanlarımız ve çiftçilerimizde bunu iyi hatırlıyorlardır tahmin ediyorum. Tekrardan o sıkıntıların yaşanmaması için unutmamamız gerekiyor. Kayseri’nin bu güzide kuruluşunun dizlerinin üstüne çöktüğü bir dönemi Allah bize göstermesin. Kayseri Şeker Fabrikası Türk Şekerinin açıkladığı fiyattan 5 TL fazla fiyat uygulaması sistemini getirmişti. Yine Türk Şekerin Ekim ayı sonunda açıklayacağı fiyatta 6 TL fazla uygulayacağız biz çiftçimize pancar başına” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39