• BIST 8990.32
  • Altın 2291.731
  • Dolar 32.3264
  • Euro 35.0657
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C

KAYSERİ ŞEKER'DE BAYRAM HAVASI BORÇ BİTTİ

KAYSERİ ŞEKER'DE BAYRAM HAVASI BORÇ BİTTİ
KAYSERİ ŞEKER'İN FRANSIZ NATİXİS BANK'TAN BOĞAZLIYAN ŞEKER İÇİN ALDIĞI KREDİNİN SON TAKSİTİNİN ÖDENMESİ BAYRAM SEVİNCİNE DÖNÜŞTÜ

Kayseri Şeker’e bağlı olarak Türkiye’de yapılan en son şeker Fabrikası olarak kurulan ve 1 Eylül 2006 tarihinde hizmete açılan Boğazlıyan Şeker Fabrikası için Fransız Natıxıs Bank’tan alınan kredinin son taksitinin 1 Aralık 2015 günü ödenerek Kayseri Şeker’in bu büyük borç yükünden kurtulmasını yöneticiler ve çalışanlar Boğazlıyan Fabrika önünde davul zurna eşliğinde halaylar çekerek kutladılar. 
Adeta bayram günü gibi büyük bir coşku içerisinde Boğazlıyan Fabrika önünde yapılan kutlamalara Kayseri Şeker Fabrikasındaki Yöneticiler telekonferans ile katılarak coşkuya ortak oldular.
Fransız Natıxıs Bank’tan alınan kredinin son taksitinin ödenmesi ile ilgili olarak konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Avni Hokkaömeroğlu; Normalde 124 milyon Euro’ya Fransızlara yaptırılmak istenen Boğazlıyan Şeker Fabrikasının 258 milyon Euro’ya mal olduğunu ve Fabrikanın yapımı ile ilgili olarak Fransız Natıxıs Bank ve Vakıfbank ile yapılan ticari kredi anlaşması gereği 1 Mart 2011 tarihinden itibaren 5 yılda 51 Milyon Euro yani 158 Milyon TL’ ödendiğini, 1 Aralık 2015 Salı günü kullanılan kredilerin son taksiti olan 2 Milyon 696 Bin Euro’yu da ödemek suretiyle borcun son taksitinin ödemiş olduğunu belirtti. Hokka Ömeroğlu "Ödenen paralar aslında çiftçiye gitmesi gerekirken borçlara gitmiştir. Bu gün bir dönüm noktasıdır artık sona gelinmiş bulunmaktadır. İnşallah şirketimiz bir daha bu kadar ağır bedeller ödemek zorunda kalmayacaktır" dedi.
Kayseri şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Atilla Yalçın, " Boğazlıyan Şeker Fabrikasının borcunun bitmesi tarihi bir gün olup son taksitini 1 Aralık itibari ile ödemenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz" dedi.
Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Harun Halıcı; "Bu tarihi günü bize yaşatan Yönetim Kurulu Başkanımız Hüseyin Akay ve yönetimin ekibine çok teşekkür diliyorum bütün çiftçimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.
Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu üyesi Niğmetullah Sevim ise, "Bu gün tarihi bir gün olup Kayseri şeker ve Boğazlıyan Şeker adına Bayram günü olarak düşünüyoruz emeği geçen katkısı olanlara teşekkür ediyorum" dedi.
Boğazlıyan Fabrikadaki coşkuya telekonferansla katılan Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu üyesi Abdulkadir Güneş, "Boğazlıyan Şeker Fabrikası 258 milyon Euro ya yapılmıştı o zaman yapılırken bu parayla 2 tane fabrika yapılacağı konusunda büyük şaibeler vardı kamuoyu da bunu biliyordu. Ama her şeye rağmen Hüseyin Akay başkanlığındaki Kayyum heyeti göreve başladıktan sonra büyük bir özveri gösterdiler. Burası şuanda altın çağını yaşamaktadır. Boğazlıyan Şeker Fabrikamızın son taksitini yatırıyoruz çok şükür borcumuzu bitirdik dediğimiz gibi rekor ciro rekor kar borç bitti sırada yatırım var bundan sonra yatırıma devam edeceğiz bu son taksitimizi yatırıyoruz Boğazlıyan ve Kayseri çiftçimize hayırlı uğurlu olsun" ifadesinde bulundu.
Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu üyesi Hurşit Dede ise, "Biliyorsunuz Aralık ayı şeker fabrikası için benim için çok önemlidir çünkü 12. ayda buraya kayyum olarak atanmıştık 12. Ayda da şeker fabrikasının son taksitini son borcunu ödedik Boğazlıyan Şeker Fabrikasının bu benim için çok önemli benim için bugün çok önemli bir gündür. Geldiğimiz günden buyana yaklaşık 51 milyon Euro Boğazlıyan Şeker Fabrikasının borcunu biz ödedik. Hani derler ya lafa bakılmaz icraata bakılır biz çok laf değil çok iş yapıyoruz. Bizim geldiğimizde Panpet’in TIR'ları vardı diyorlardı ki TIR aldık boy, boy TIR'ların fotoğraflarını çektiler biz geldiğimizde bunun 1 taksiti ödenmişti 35 taksitini biz ödedik TIR'ları biz almış oluyoruz. Bunun yanında doğal gaz hattı için 5 milyon Euro biz ödedik. Pansu’nun bir şirkete 15 milyon lira kadar borçları vardı bunları da biz ödedik. Halkımızda, çiftçilerimizde, çalışanlarımız da biliyor herkese hayırlı olsun" diye konuştu.
Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli de telekonferansla coşkuya ortak olarak, "Bugün tarihi bir gün yaşamaktayız. Kayseri Şeker sıkıntılı günleri geride bıraktı tüm borçlarımızı kapattık bugün de en son Boğazlıyan Şeker’in borcunun son taksitini ödemiş olduk. Artık yönetim kurulu Başkanımız Hüseyin Akay’ın da dediği gibi Türkiye’de Şeker sektöründe en güçlü şirketiz. Daha önce düşük şeker iskontolarıyla sektörü bozan ve bununla anılan şirketimiz artık piyasayı belirleyen ve bu konuda şirketin ve Türkiye’nin sektöründe en önemli aktörlerinden birisi şimdi çok şükür bugün borcumuzu yatırmış durumdayız. Bu tarihi ana hep birlikte tanıklık etmekten dolayı mutluyuz" dedi.
Kayseri’den Boğazlıyan’a verilen Müjdeli haber sonrasında Yönetim kurulu üyeleri ve çalışanlar davul zurna eşliğinde halay çekerek mutluluğu hep birlikte yaşadılar.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39