• BIST 8978.78
  • Altın 2299.339
  • Dolar 32.3241
  • Euro 35.0678
  • Kayseri 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 22 °C

KAYSERİ ŞEKER'DE ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

KAYSERİ ŞEKER'DE ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR
KAYSERİ ŞEKER SPONSOR OLUYOR

KAYSERİ ŞEKER ERCİYES’TE YAPILACAK DÜNYA SNOWBOARD ŞAMPİYONASINA SPONSOR OLUYOR

Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) ve Türkiye Kayak Federasyonu’nun işbirliğiyle 27 Şubat 2016 Cumartesi Günü Erciyes’te yapılacak olan "2016 FIS Snowboard Dünya Kupası" şampiyonasına Kayseri Şeker sponsor oluyor. 
Erciyes Kayak Merkezinde Magna Apex otelde yapılan sponsorluk anlaşması töreninde, Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli ve diğer yetkililer hazır bulundular.
2016 FIS Snowboard Dünya Kupası şampiyonası sponsorluk sözleşmesi, Erciyes A.Ş. adına Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı ile Kayseri Şeker adına Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli tarafından imzalandı.
İmza töreninde konuşan Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı Türkiye tarihinde ilk defa kış sporları Dünya Kupasının Erciyes’te yapılmasına hak kazanılmasında Kayseri Büyükşehir Belediyesinin Erciyes Master Planına desteğinin önemine dikkat çekti.
Murat Cahit Cıngı "Uluslararası kanallardan naklen yayınlanarak 1 milyar kişinin Erciyes’teki kupa heyecanının canlı olarak izleyerek Kayserinin tanıtımına büyük katkı sağlayacak olan şampiyonaya Kayseri Şeker yöneticilerinin duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, "Kayseri Şeker olarak Kayserinin en önemli ve yerli bir firmasıyız bu nedenle Kayserinin tanıtımına katkı sağlayacak olan etkinliklere katkımızı şimdiye kadar esirgemedik bundan sonra da esirgenmeyeceğiz" diye konuştu.
Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay da konuşmasında; "Kayseri Büyükşehir Belediyemiz ve özel sektör tarafından Erciyes’e yapılan bunca yatırım Erciyes’e ve Kayserimize ayrı bir değer katmaktadır.Dünya çapındaki bu organizasyonu Erciyes A.Ş. Türkiye’de ve Kayseri’de gerçekleştirerek Kayseri’ye de ayrı bir değer katmaktadır. Kış sporları alanında Kayserinin hem Türkiye çapında Hem de Dünya çapında tanınmasına vesile olacağına inandığımız Snowboard Dünya Kupası şampiyonası organizasyonuna biz de Kayseri Şeker olarak imkânlarımız ölçüsünde katkı sağlamaktayız. Şampiyonanın hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.

 

KAYSERİ ŞEKER, ŞEKER ORANINI YÜKSELTMEK İÇİN ÇİFTÇİ EĞİTİM SEFERBERLİĞİNİ SİVAS’TAN BAŞLATTI
72637.jpg

Kayseri Şeker tarafından 2016-2017 şeker pancarı kampanya döneminde pancardaki şeker oranını yükseltme ve temiz pancar seferberlik yılı ilan edilmesinden sonra pancar ekicilerinin üretimlerini daha bilinçli yaparak Avrupa ile rekabet edebilir seviyeye getirmek amaçlanıyor. 
Çiftçi eğitim toplantılarında konuşan Erciyes Üniversitesi Seyrani Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Bitki Koruma bölüm Başkanı Doç. Doğan Işık, şeker pancarında şeker varlığını etkileyen iklim, toprak, azot gübrelemesi, sulama, hastalıklar (Cercospora beticola), çeşit, bitki sıklığı ve münavebe konuları yanı sıra çiftçilerin bitki hastalıkları ve zararlılarla mücadelede başarı elde edebilmeleri için “Doğru Teşhis, Doğru İlaç, Doğru Zaman, Doğru Doz” işlemlerinin düzgün yapılmasının gerektiğini söyledi. Işık, bu faktörlerin etkin kullanımı sayesinde Şeker pancarı üretiminde yüksek verim ve yüksek kalite elde edilebileceğini açıkladı.
Işık ayrıca; İyi bir mücadele ile kalitenin de artırılabileceğine dikkat çekerek şeker pancarında bitki koruma ve hastalıklı, zararlı ve yabancı otlarla mücadele konularında yeterli mücadele edildiği takdirde ürün veriminde %30 artış sağlanabileceğini belirtti.
Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay da Gemerek ve Şarkışla Çiftçileri eğitim toplantılarında yapmış olduğu konuşmasında; "Yeni bir kampanya dönemini bu eğitim çalışması ile başlatıyoruz. Kayseri Şeker çiftçileri olarak bir hedef koyup işimizi benimsememiz ve eksiklerimizi gidererek çalışmamız gerekmektedir. Bizler sizlere güvenerek Kayseri Şekerin çiftçisi 1 numara olacak diyoruz. Artık kıyaslamaları Avrupa ile yapacağız. Biz her yönüyle Türkiye de en iyi seviyedeyiz. Ama yine de çok eksiklerimiz vardır" dedi.
Başkan Akay, "Bizim ziraat teşkilatımız tüm personelimiz bu işi en iyi bilen ekipten oluşmaktadır.Bizim iddiamız, Bizim ziraat teşkilatımız sizin tarlanızı, ürününüzü sizden iyi bilecek. Siz tarlanızla ilgili bilgiyi onlardan soracaksınız. Bu işin böyle olması lazım. Kayseri Şekerin çiftçisi işini geliştirmesi ve büyütmesi lazım. Biz bu durumumuzu her geçen gün iyileştirmemiz gerekiyor. Bunun için öncelikle şeker oranını artırmamız gerekiyor. Türkiye de en yüksek şeker oranı son 4-5 yıldır bize ait. Eğer bu 1 puan daha yüksek olsa 20 bin ton şekeri fazladan üremiş oluyoruz o da 55 milyon TL paraya tekabül ediyor. Bu masrafsız cebinize girecek bir para o yüzden önümüzde ki kampanya dönemini şeker oranını artırmak için seferberlik yılı ilan ettik.Siz tavsiyelere uygun hareket ederseniz hep beraber kazanırız" diye konuştu.
Kayseri Şeker’in Çiftçi eğitimleri kapsamında kampanya öncesinde 12 Bölge çiftçilerini kapsayan eğitim çalışmalarına Gemerek ve Şarkışla bölgelerinden başlandı. Gemerek ilçesinde bölge çiftçilerinin eğitim çalışmaları; Gemerek Ziraat Odası toplantı salonunda ve Şarkışla bölgesi çiftçilerine yönelik eğitim çalışması ise Şarkışla Belediyesi toplantı salonunda yapıldı.
Gemerek toplantısına; Gemerek Kaymakamı Cuma Kılınç, Belediye Başkan Vekili, Ak Parti ve MHP İlçe Başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri, Tarım İlçe Müdürü Ziraat Odası, Taşıyıcılar Kooperatifi, Sulama Birlik Başkan ve yönetim kurulu üyeleri, Muhtarlar, Çiftçiler ve diğer yetkililer katılırken, Şarkışla toplantısına ise Gürçayır Belediye Başkanı, Şarkışla Belediye Başkan Vekili, Ziraat Odası Sulama Birliği yöneticileri ve çiftçiler katıldı.
Gemerek ve Şarkışla Bölge Çiftçi Eğitim Toplantılarında, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu üyelerinden İlhan Argun, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Üyelerinden Hurşit Dede, Abdulkadir Güneş, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, Kayseri Pancar Kooperatif Müdürü İsmet Aksoy, Bölge Müdürleri ve diğer yetkililer de hazır bulundular.

 

2014 yılı kurumlar vergi değerlendirmelerinin sonucuna.

2014 yılı kurumlar vergi değerlendirmelerinin sonucuna göre Kayseri Şeker 2015 yılının da vergi rekortmenliğini aldı. 


Kayseri Şeker’in vergi rekortmenliği belgesi Kayseri Vergi Daire Başkanı Niyazi Özkök tarafından Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay’a takdim edildi. Belge takdimi esnasında Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli de hazır bulundu.


Kayseri’deki kurumlar vergi rekortmenliği belge takdimi esnasında konuşan Kayseri Vergi Daire Başkanı Niyazi Özkök, "Kayseri Vergi Dairesi Başkanı olarak Kayseri ilinde kurumlar vergisi alanında kayseri vergi rekortmeni olan Kayseri Şeker Fabrikasını bu teşekkür belgesi ile ödüllendiriyoruz. Başarılarının devamını diliyoruz. Bundan sonra rekortmenliklerini kaptırmamasını ilimizde en büyük olmasını canı gönülden temenni ediyoruz" dedi.

 

Kayseri Vergi Daire Başkanının belge takdimi esnasında Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay da konuşmasında; "Sayın başkanımıza buraya teşriflerinden dolayı teşekkür ediyorum. Buraya kadar gelip bu belgeyi bize takdim ettiler. Bu aynı zamanda başarının bir belgesidir. Kayseri Şekerin gelmiş olduğu noktanın resmi belge ile bir ifadesidir.


Kayseri Şeker çok şükür Kayseri de vergi rekortmeni olacak noktaya geldi. Bu 2014 rakamlarına göre böyle. 2015 rakamlarına göre de kayseri şeker vergi rekortmenliğini kimseye bırakmayacak. Biz bu konuda iddialıyız. Kayseri Şeker bu potansiyeli ile vergi rekortmeni olmaya devam edecektir.
Biz bu anlayış ve disiplin içerisinde bu milletin ve çiftçinin malına sahip çıkarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bunun sonucunda da başarıların geleceğine inanıyorum. Başkanımızın bu jesti bize güç ve moral verdi. Kendisine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

72578.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39