• BIST 8770.44
  • Altın 2238.232
  • Dolar 32.3371
  • Euro 35.1083
  • Kayseri 9 °C
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C

Kayseri Şeker'den 1 tır dolusu yardım

Kayseri Şeker'den 1 tır dolusu yardım
KAYSERİ ŞEKERDEN BAYIRBUCAĞA GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURULDU.

Türk Kızılayı organizasyonu ile Bayırbucaktaki Türkmen kardeşlerimiz için başlatılan yardım kampanyası seferberliğine Kayseri Şeker Fabrikası ve çalışanlarımızın da katkılarıyla 1 tır dolusu kışlık giysi başta olmak üzere battaniye, kuru gıda ve ayakkabı yanısıra  1 tır ile de şeker yardım yapıldı.

 

Bayırbucak yardım tırlarını, Kayseri pancar Kooperatifi Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri, Kayseri Şeker Fabrikası       Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri, Kızılay yetkilileri ve çalışanlar  Kayseri şeker Fabrikası önünden dualarla uğurladılar.

dec8a942-38d6-4743-bd01-b91bda824be0.jpg

Yardım kampanyası ile ilgili olarak  konuşan Kayseri pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay; Suriye’de yaşanan iç çatışmalar nedeniyle zor şartlarda hayatta kalmaya çalışan, yerinden yurdundan edilmiş, soğuk kış şartlarında yaşam mücadelesi veren, yardıma muhtaç Türkmen kardeşlerimiz için başlatılan yardım kampanyasına  Kayseri şeker olarak, Yönetim Kurulu üyelerimiz, tüm çalışanlarımız ve 80 bin çiftçimizden oluşan Büyük Kayseri şeker ailesini temsilen 1 tır ile 25 ton  şeker ve 1 tır ile de Ayçiçek yağı, battaniye, ayakkabı, konserve ve çocuk bezleri gibi temel ihtiyaç malzemeleri gönderildiğini belirtti.

Başkan Akay konuşmasında; Ülkemiz dünyanın en zor coğrafyasında yer alıyor. Milletimiz Anadolu ya geldiği 1070 yılından beri hep bu coğrafyada varolma ve güçlü olma mücadelesi veriyor. Çok güçlü olduğumuz dünyaya hükmettiğimiz zamanlarda oldu. Onları her zaman gurur ile yad ediyoruz. Bugün ve bundan sonrada Türk milletinin güçlü olması gerekiyor. Devletimizin güçlü olması gerekiyor. Çünkü biz sadece kendi sınırlarımızın içinden sorumlu değiliz.

Cenabı Allah bizim milletimize farklı bir misyon yüklemiş. Bu misyonun gereğini Türk milleti her bir aşamada yerine getirmek durumunda. Bunu sadece devletten, askerden, polisten beklemek yeterli değil. Top yekûn herkesin bu konuda devletine yardımı olması lazım.

 Biz kendi içimizde birlik bütünlük sağlamamız yanında gönül coğrafyamızda mazlum insanların hepsine yardımcı olmak görevini yerine getirmekten imtina edemeyiz. Biz bu işten vazgeçtik diyemeyiz. Dersek kendi kendimizi inkar etmiş oluruz.

İşte bu anlayış içerisinde bizde Kayseri Şeker ve Kayseri Pancar Kooperatifi olarak bu konuda üzerimize düşen görev ne ise onu hakkıyla, layıkıyla yapma konusunda bir adım attık. Çok değerli arkadaşlarımız, personelimiz, bu işe gönül vermiş arkadaşlarımız bir kampanya başlattılar. Bu tüm çalışanlarımız içerisinde bu işe gönül verenler karınca kararınca para topladılar ve onlardan oluşan bir yardım paketi oluştu. Kayseri Şeker Fabrikası da personelin bu vefasına ilgisiz kalamazdı. Kayseri şeker de bir tır şeker doldurdu. Bu tırlardan birisi izin alınan şekerlerden oluşurken diğer tırda ise yiyecek ve giyecek maddelerinden oluştu.

Bu bir başlangıç. Biz bunu daha önce Van depreminde de yapmıştık. Bizim sosyal sorumluluk çerçevesinde bu ve buna benzer işleri bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz.

Bu arada gönül coğrafyasında bulunan insanlara sevgimizi, saygımızı, bağlılığımızı ve onlara olan duyarlılığımızı göndermiş bulunuyoruz. Bu tırlar sadece şeker ve gıda maddesi götürmeyecek bu tırlar bizden onlara gönül bağı götürecek. Bizim sevgimizi, saygımızı onlara götürecek. Bu kış gününde yalın ayak bombardıman altında mücadele veren, kendi namuslarını, ülkelerini savunan insanlara bunu vermek en güzelidir.

 Kayseri şeker personeli, yönetimi, çiftçisi bu duyarlılığı gösterdi. Bu tırları inşallah yola çıkartacağız. Türk Kızılay’ı bu konu ile ilgili bir organizasyon yapıyordu. Bizde herhangi bir yanlış anlaşılmaya mahal vermemek için Kızılay’a müracaat ettik ve bu meşru yolu gerçekleştirmiş olduk. Ben inşallah bu karınca kararınca olan yardımın oraya ulaşmasını ve o insanlara yardımcı olmasını diliyorum. Gıda olarak faydadan çok, moral olarak faydalı olacağını düşünüyorum. Ben katkı sağlayan herkese huzurunuzda teşekkür ediyor ve bu işin devam etmesini istiyorum dedi yapılan duaların ardından tırlar yol koyuldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39