• BIST 9067.22
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

KAYSERİ ŞEKERSPORLU GENÇ GÜREŞÇİLERDEN BÜYÜK BAŞARI‏

KAYSERİ ŞEKERSPORLU GENÇ GÜREŞÇİLERDEN BÜYÜK BAŞARI‏
KAYSERİ ŞEKERSPORLU GENÇ GÜREŞÇİLERDEN BÜYÜK BAŞARIŞEKERSPORLU GENÇ YILDIZLAR, BÜYÜKLERDE BOY GÖSTERDİBÜYÜK ERKEKLER SERBEST VE GREKOROMEN TÜRKİYE ŞAKPİYONASI SONA ERDİ
Ankara’da yapılan Büyük Erkekler Serbest ve Grekoromen Türkiye Güreş Şampiyonası, sona erdi. Kayseri Şekerspor’un 3 sporcu ile katıldığı Şampiyona’ya genç yetenekler, Burak Kara, Ali Kılavuz ve Yasin Deliktaş damgasını vurdu. Kendilerinden yaşça ve tecrübece üstün rakiplerine karşı mücadele veren genç güreşçiler, ilk ve ikinci turları başarı ile geçerken, 3. turda rakiplerine elendiler.



30 Kasım 4 Aralık tarihleri arasında Ankara Atatürk Spor Salonu'nda yapılan ve geçtiğimiz gün son bulan Şampiyona’da şehrimizi, Kayseri Şekerspor’dan 3 güreşçi temsil etti. 40 hakemin görev yaptığı Şampiyona’ya, Kayseri Şekerspor Güreş Takımı adına 60 Kilo’da Burak Kara, 74 Kilo’da Ali Kılavuz ve 96 Kilo’da Yasin Deliktaş katıldı. Müsabakalarda Grekoromen stil ve 60 Kilo’da katılan Burak Kara, 1. turda tuşla ve 2. turdaki rakibini 2–0 yenerek 3. tura yükseldi. Bu turda karşılaştığı, kendisinden de yaşça ve tecrübece üstün rakibine karşı mücadeleyi kaybeden Burak Kara, gösterdiği üstün başarı ile salondakilerin takdirini kazandı. Grekoromen stil ve 74 Kilo’da mindere çıkan Ali Kılavuz ise yine takım arkadaşı gibi ilk ve ikinci turları başarı ile geçerek, 3. turda rakibine mağlup oldu. 96 kiloda mücadele eden Yasin Deliktaş ise ilk ve ikinci turda kaybettiği maçlar nedeniyle 3. tura yükselemedi.



Antrenör Halil İbrahim Öztürk, böyle büyük bir turnuvada, güreşçilerin 3. tura yükselmesinin büyük bir başarı olduğunu kaydederek, “Bizler bu Şampiyona’ya genç güreşçilerimizin tecrübe kazanması, maç eksikliklerinin giderilmesi ve mevcut performanslarının tespit edilmesi adına katılmış bulunuyoruz. Burada bizim için derece elde etmek ikinci planda. Elbette şehrimizi ve kulübümüzü temsil etmek için var gücümüzle mücadele ettik ama sporcularımızın asıl denkliği olan Genç ve Yıldızlar Türkiye Şampiyonalarına hazırlanmak için de kendimizi test etmemiz gerekiyordu. Bu nedenle 4 aylık antrenman periyodumuzun devamı olarak bu Şampiyona’ya katılarak, “Bu yarışta biz de varız” deme imkânı bulduk. Şu an öncelikli hedefimiz önümüzdeki Gençler Türkiye Şampiyonası’na katılarak Şampiyona’yı kazanmaktır. Şampiyona için hazırlıklarımız aralıksız devam ederken, Büyük Erkekler Serbest ve Grekoromen Türkiye Güreş Şampiyonası’nda elde ettiğimiz başarı bizim için çok önemlidir” şeklinde konuştu.



Milli Takım ve Kulüp Masörü Mir Haydar Türkoğlu ise sporcuların kilo ayarlamalarının geniş bir zamana yayılması gerektiğini belirterek, bu bağlamda sporcuların beslenmesinden fiziksel aktivitesine, antrenmanlarından müsabakalarına kadar tüm evrelerin dikkatle kontrol altında tutulduğunu, bu sayede önümüzdeki aylarda yapılacak olan şampiyonalara en iyi şekilde hazırlanıldığını kaydetti.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39