• BIST 8718.11
  • Altın 2246.154
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1959
  • Kayseri 5 °C
  • Ankara 1 °C
  • İstanbul 9 °C

Kayseri SGK İl Müdürlüğü arsasına bin adet fidan dikildi

Kayseri SGK İl Müdürlüğü arsasına bin adet fidan dikildi
- Daha yeşil Kayseri için bin adet fidan dikildi - SGK İl Müdürü Haci Ali Hasgül:

Kayseri Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, Erciyes Ünüversitesi ve Erkut İnşaat arasında ‘Daha Yeşil Kayseri’ sloganıyla imzalananan protokol çerçevesinde SGK İl Müdürlüğü arsasına bin adet fidan dikildi. 
Kayseri Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü ve Erkut İnşaat arasında ‘Daha Yeşil Kayseri’ sloganıyla imzlanan Kayseri Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü arsası içinde bulunan ağaçlandırma alanına bin adet fidan dikimi yapıldı. Fidan dikimi öncesi konuşan SGK İl Müdürü Hacı Ali Hasgül, yapılan çalışmanın kurumlar arasındaki işbirliğinin bir göstergesi olduğunu ifade ederek alanda şehrin nefes alabileceği bir orman yapmak istediklerini kaydetti. Hasgül; “Buradaki arazimiz 70 dönüm, binamız Türkiye’nin en büyük SGK il müdürlüğü binası. Tabi 70 dönüm olunca arkada boşluğumuz kaldı. Erkut beyin de sosyal sorumluluk projelerine destek verdiğini öğrenince Erciyes Üniversitesi, Erkut İnşaat ve Sosyal Güvenlik Kurumu her işin elinden tutarak bu projeyi gerçekleştirdik. Erkut bey burada bin adet fidan dikimine sponsorluk yaptı, alımı, sulama sisteminin kurulması ve daha sonra bakımı gibi finansmanını üstlendiler. Biz burada şehrin nefes alacağı güzel bir orman yapmak istiyoruz. Şuna dikkat çekmek istiyorum, kurumlar arası taassup olmadan bir araya gelinebileceği örneğini gösteriyoruz. Diğer kamu kurum ve özel sektördeki şirketlere de bunun örnek olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. 
Erkut İnşaat Genel Müdürü Erkut Korkmaz ise, şehrin insanları olarak üzerilerine düşen göreve her zaman hazır olduklarının altını çizerek; “Bbizim ağaç dikme ile ilgili sosyal sorumluluk planımız var. Özellikle kendi şehrimize her yıl belli miktarda ağaç dikiyoruz. Bunu dikerkenki amacımız şu kadar ağaç diktik demek değil gerçekten belli yaşa gelmiş ağaçları dikiyoruz, bunun akabinde kuruyanları değiştiriyoruz, bakımını yapıyoruz ve yine sulanması takibini yapıyoruz. Bu anlamda geçen sene Kocasinan bölgesinde yapmıştık daha öncesinde Erciyes Üniviersitesi TOKİ inşaatını biz gerçekleştirdik. Yine Erciyes Üniversitesi TOKİ etrafında 80 bin metrekarelik bir alanda ağaç diktik. İnşallah 5 sene sonra burası da farklı bir hal alacak. Seneye ya da bu senenin sonuna doğru boş kalan yerleri de ağaçlandırmayı planlıyoruz. Benim çok etkilendiğim bir nokta Erciyes Üniversitesi’nin ‘Botanik Park’ projesi varmış. Biz Kayserililer olarak böyle şeylere hasretiz. Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a da çok teşekkür ediyoruz, Botaniik Park Projesi’ni sahiplenmiş. Proje bir yerde başlamış ama rektörün de daha yoğun alakasıyla çok daha iyi hale geleceğini ve kısa sürede büyük bir botanik parka kavuşacak Kayseri. Bu anlamda biz de bu şehrin insanları olarak üstümüze ne düşüyorsa o göreve hazırız” diye konuştu. 
Konuşmaların ardından personeller ile birlikte fidan dikimi gerçekleştirildi. Fidan dikiminin yapıldığı alan, Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nden ortaya çıkan verimli topraklardan oluşturularak düzenlendiği öğrenildi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39