• BIST 9139.12
  • Altın 2324.276
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9529
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

Kayseri Ticaret Borsası'nın ev sahipliğinde düzenlenen Tarım Çalıştayı başladı

Kayseri Ticaret Borsası'nın  ev sahipliğinde düzenlenen  Tarım Çalıştayı başladı
Ziraat Mühendisleri Odası Kayseri Şubesi'nin organizesinde ve Kayseri Ticaret Borsası'nın (KTB) ev sahipliğinde düzenlenen 1. Kayseri Tarım Çalıştayı başladı. Çalıştayda, 3 gün boyunca Kayseri'nin tarım potansiyeli, sorunları ve çözüm önerileri tartışılacak.

Çalıştayın açılışında konuşan Ziraat Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Kazım Duygulu, dünyada olduğu gibi Türkiye'de de tarımın, insan yaşamının temelini oluşturan gıda maddeleri gereksinimlerini karşılama, tarıma dayalı sanayi hammaddesinin üretilmesi, belirli kesime istihdam sağlanması ve dışa bağımlılığın önlenmesi gibi nedenlerle stratejik öneminin giderek arttığını belirterek, ''Tarım, Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde ekonomik ve sosyal sektördür. Bizler dünyayla rekabet edebilmek için daha ucuz maliyetle, kaliteli ve daha çok üretmek zorundayız'' dedi.
Duygulu, açılışı yapılan Tarım Çalıştayı'nda, bitkisel üretim, hayvansal üretim ve gıda konularının tartışılacağını, çalışmalar sonucunda ortaya çıkacak sonuç bildirgelerinin daha geniş katılımlı toplantılar ile kamuoyuna duyurulacağını da kaydetti.

Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, Kayseri'nin topraklarının yüzde 40'ının tarıma elverişli olduğunu, çalıştayda, bu alanları en iyi şekilde değerlendirmek ve bu alanlardan en yüksek verimi almak için nelerin yapılması gerektiğinin tartışılacağını ifade etti.

Kayseri Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Alan da Kayseri ve Türkiye'nin önünün açık olduğunu ve bu fırsatın iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, ''Türkiye'ye dışarıdan baktığımızda ülkemizin ne kadar geliştiğini ve değiştiğini daha iyi görüyoruz. Önümüzde değerlendirmemiz gereken tarihi bir fırsat var. Bu fırsatı iyi kullanmalıyız. Tarım üretimimizi artırmalıyız. Bu nedenle de Ziraat Mühendisleri'nden öğreneceğimiz çok şey var. Ziraat Mühendisliği geleceğin mesleği olacaktır'' dedi.

Çalıştayda, açılış konuşmalarının ardından sektör paydaşlarının çalışmalarına geçildi…
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39