• BIST 8878.9
  • Altın 2239.55
  • Dolar 32.3367
  • Euro 35.1126
  • Kayseri 9 °C
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C

Kayseri Ticaret Odası 1. Sektör Buluşmaları yapıldı

Kayseri Ticaret Odası 1. Sektör Buluşmaları yapıldı
“Yerli otomobilin Kayseri’de yapılması için çağrıda bulunuyorum”

Kayseri Ticaret Odası (KTO) 1. Sektör Toplantısı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Meslek Komitesi üyelerinin katılımıyla yapıldı. Toplantıda konuşan KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, "Bu otomobilin Kayseri’de yapılması için de buradan çağrıda bulunuyorum.

Yan sanayi bakımından çok önemli bir konumdayız" dedi. 
KTO Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Kayseri Ticaret Odası TV’nin kurulmasından alışveriş festivaline kadar birçok proje hakkında bilgiler veren Hiçyılmaz, “Yıldız Şirketler Projemiz var.

Bizler meslek körlüğü içerisinde olabiliriz. Yaptığımız işi en iyisini yapıyoruz diye de düşünebiliriz. O şirketlerimizin daha iyi bir konuma gelebilmeleri için dışardan bir elin değmesini bekliyoruz. O finans olabilir yada başka bir yardım olabilir. Bu anlamda da Yıldız şirket olabilmeleri için gayret göstereceğiz.

Perakende alışverişin Kayseri’de daha çok artması için ve ekonomik anlamda fayda sağlaması için Kayseri’de Alışveriş Festivalini düzenleyeceğiz. Dijital oda yeni bir model uygulama olacak. Artık akıllı telefonlarınızdan Kayseri Ticaret Odası’na çok rahat bir şekilde ulaşabileceksiniz.

Her türlü icraatları orada rahatlıkla görebileceksiniz. Ödemelerinizi dahi uygulamadan rahatlıkla yapabileceksiniz. Kayseri Ticaret Odası TV kurmak istiyoruz. Bir stüdyo kurmak istiyoruz. Üyelerimize yapmış olduğumuz icraatları onlara gösterebilme ve onların görüşleri doğrultusunda olmasına gayret göstereceğiz.

Kayseri Ticaret Odası üyelerine mahsus bir kooperatif kuruldu. Olağanüstü bir ilgi ve alaka oluştu. Bir hafta içerisinde 2 bin 500 kadar üye başvurdu. Hatta şuanda bine yakın da yedek üye hali hazırdadır.

Bizim iş dünyası olarak eğer kendimizi geliştirip daha iyi noktalara gelmek istiyorsak, bir defa altyapımızın oluşması lazımdır. Bu altyapının en önemlisinin de işyeri olduğunu düşünüyoruz. İş yeri olacak ki benim üyem makine alsın, makine almayı aklına getirsin” ifadelerini kullandı.
“Yerli otomobil Kayseri’de yapılsın”


Kayseri’nin yerli otomobil üretimine müsait olduğunu dile getiren Başkan Hiçyılmaz, çağrıda bulunarak otomobilin Kayseri’de yapılmasını istediklerini vutguladı. KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, “Son günlerde üzerinde durduğumuz çok önemli bir konu var. Türkiye’nin dünyada klasman atlaması bakımından çok önemli bir proje olarak gördüğümüz, yerli otomobil yapma konusu gerçekten önemlidir.

TUBİTAK Bilim Kurulu Üyesi iken orada yerli otomobille alakalı epey bir konular olurdu. Belli bir mesafe alındı ama babayiğit olma noktasında sıkıntılar vardı. Cumhurbaşkanımız geçenlerde açıkladığı 5 baba yiğitte bulundu. Bu 5 babayiğidin bulunmasında çok önemli gayretleri olan Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’na buradan özellikle teşekkür ediyorum.

Bu projenin önemli olduğunu, Türkiye’ye prestij katacağını düşünüyorum. Türkiye 1926 yılında Kayseri’de uçağı yapmış ama onun sürdürülemez halde olmasından dolayı da orada kalmış. Keşke o zaman zarar da etsek, az da olsa onun devam ettirilmesi ve belirli bir mesafe alınması noktasında gayret gösterilmeliydi.

Kayseri’de Hava İkmal Merkezimiz, yeni sanayimiz, organize sanayimiz ve diğer organize sanayi bölgemizde olan işyerlerimizin otomobilin Kayseri’de yapılabilmesi bakımından da müsait diye düşünüyorum. Bu otomobilin Kayseri’de yapılması için de buradan çağrıda bulunuyorum. Yan sanayi bakımından çok önemli bir konumdayız. Ulaşım bakımından da herhangi bir sıkıntımız yoktur.

Güvenlik bakımından da ülkemizin orta yerde olmasının da çok önemli avantajları vardır. Mersin Limanına uzaklığımız yoktur ve otoyol bağlantımız vardır. Bu yatırımın Kayseri’de yapılmasına çok fazla katkı sağlayacağını düşünüyorum” diye konuştu.


Hiçyılmaz konuşmasında üyelerin odaya sahip çıkmasıyla birlikte Kayseri Ticaret Odası’nın daha iyi yerlere geleceğini düşündüğünü de söyledi. Başkan Hiçyılmaz’ın konuşmalarının ardından Mete Taştan katılımcılara ‘İş’te yönetim İş’te motivasyon’ konulu eğitim verdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39