• BIST 9102.39
  • Altın 2325.575
  • Dolar 32.3788
  • Euro 35.0205
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Kilci, Görevinden İstifa Etti

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Kilci, Görevinden İstifa Etti
Kayseri Şeker Fabrikası'nın tescil işlemiyle ilgili olarak rüşvet aldığı iddiasıyla 7 aydır Sincan Cezaevi'nde tutuklu bulunan Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ali Kilci'nin, görevinden istifa ettiği bildirildi.
Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ali Kilci, KTO’daki tüm görevlerinden istifa etti. Kilci’nin istifa kararını KTO Meclis Üyesi Derviş Kilci açıkladı.
Kayseri Ticaret Odası Meclis salonunda düzenlenen basın toplantısına meclis üyeleri ve basın mensupları katıldı.
Hasan Ali Kilci’nin 1997 yılından itibaren Kayseri Ticaret Odası Başkanlığı’nı yürüttüğünü bildiren Derviş Kilci, “Kayseri Ticaret Odası, emsalleri arasında bölgesel ve ulusal anlamda Türkiye’nin en iyi odaları arasına girmiş ve birçok başarılar elde etmiştir. Köklü mazisi bulunan odamız, hizmetlerini sunarken Kayseri ekonomisinin lokomotifi üyelerimizin, Kayserili tüm iş dünyasının, Kayseri’deki tüm resmi, özel kişi ve kuruluşların memnuniyetini esas almıştır. Yerel, ulusal ve uluslar arası birçok organizasyona katkıda bulunmuş, başarılı etkinlikler gerçekleştirmiş ve ulusal düzeyde ödüller kazanmıştır” dedi.
Derviş Kilci, “Babam Hasan Ali Kilci, Odamız Yönetim Kurulu Başkanı olması sebebiyle 21 kurum ve kuruluşta Başkanlık, Başkan Vekilliği ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini başarıyla devam ettirmiştir.
Bununla beraber TOBB’a bağlı ticaret odalarını temsilen TOBB Ticaret Odaları Konsey Başkanlığı’nı seçimle kazanmıştır. Değerli Başkanımız, kıymetli babam Hasan Ali Kilci, benliği bilmeyen bir insandır. Yapılan tüm işlerin bir ekip işi olduğunu çok iyi bilen birisidir. Haksızlığa kati suretle tahammülü yoktur. Doğruyu, yanlışı gevelemeden söyleyen çalışkan dürüst bir şahsiyettir.
Oda Başkanlığını şahsi ticaretine hiçbir zaman karıştırmamıştır. Öyle ki, oda başkanlığ4ı döneminde kendi şahsına ait kum ocakları işletmeleri kapatılmış, mahkemede kazanmasın rağmen yine açtıramamıştır. Bu mağduriyetini duyurmak için oda başkanlığı nüfuzunu hiçbir zaman kullanmamıştır.
Babam 25 Ekim 2011 tarihi sabah saatlerinde evine gelen polis ekipleriyle Emniyet Müdürlüğü’ne davet edilmiş ve gözaltına alınmıştır. 7 aydır Sincan cezaevinde tutukludur. Tutukluluk sebebinin iddianamede yazdığı üzere rüşvet karşılığı tescil, çete üyeliği ve yargı yapanı etkileme konusunda kuvvetli şüphe olarak iddia edilmektedir.
Çete üyeliği ile ilgili hukuksal anlamda, babamla ilgili dayanak yoktur, olamazda, olması da tarafımızdan kabul edilemez. Babamın yargıyı etkilemekle ilgili de hiçbir gayreti, çabası olmamıştır.
Yapılacak Ticaret Sicil’deki sicil için 2 milyon 400 bin TL rüşvet istediği ve bunu mesajdan anladığını iddia eden iddia makamının, iddia ettiği mesaj bir rüşvet mesajı değildir. Bu mesaj, babamın İstanbul’da olduğunu bilen Vedat Ali Özışık’ın 7.4.2010 tarihinde saat 23.00 saatlerinden babama gönderdiği ‘Ne zaman geliyorsun ağa’ mesajına cevaben birkaç dakika sonra babam tarafından Vedat Ali Özışık’a gönderilen ‘Sabah görüşürüz, 24.00’da Bin’ anlamında uçağın kapısında yada koridorda çekilen bir cep telefonu mesajıdır. Mesajın içeriğinde uçağın saati bildirilmektedir. Bu uçuş saati ile ilgili kanıtımız olan uçak bileti ve THY teyidi mahkemeye zaten sunulmuştur. Bu suçlamalarla ilgili olarak, bazı çevrelerin ısrarla siyasi olduğunu vurgulamaları, özellikle babam ve bizi çok rahatsız ediyor. Çünkü babam ve biz bu kanaatte değiliz
7 aylık bir tutukluluğun devamı, mahkemeye yaklaşık 2 aylık bir sürenin olması, bu nedenle Kayseri Ticaret Yönetiminin, Meclisin, çalışanlarının en önemlisi de 15 bin üyenin daha fazla zarar görmesine ve yıpranmasına tahammülü olmayan babam, Başkanım, Hasan Ali Kilci Ticaret Odası’ndaki tüm organ ve görevlerinden istifa etmiştir.
Babamın bundan sonraki dönemde Kayseri Ticaret Odası’nı yönetecek yöneticilere, çalışanlara ve üyelere Allah’tan sağlık, mutluluk ve başarılar niyaz ettiğini bildirmek isterim.
Kanun gereği zaten 2 seçim dönemini tamamlayan babamın KTO Yönetim Kurulu Başkanlığı’na aday olamayacağından, seçim takviminin başlamış olmasından ve seçimlere 6 aylık bir sürenin kalması nedeniyle bu kararı almıştır.
Babam, bundan sonraki yaşamında, inşallah adaletin tecellisi ile özgürlüğüne kavuştuğunda ticaret hayatına devam edeceğini, kendisini hayır işlerine adayacağını sizlerle paylaşmamı istedi” diye konuştu.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39