• BIST 9079.97
  • Altın 2325.078
  • Dolar 32.3459
  • Euro 34.9427
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 12 °C

KAYSERİ TİCARET ODASI FIRINCILARA İSTİKRAR UYARISI

KAYSERİ TİCARET ODASI FIRINCILARA İSTİKRAR UYARISI
FIRINCILARA İSTİKRAR UYARISI
Kayseri Ticaret Odası Aralık ayı meclis toplantısında konuşan Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mehmet Asaf Mehmetbeyoğlu fırıncılara seslenerek, “Arkadaşlar kendi aranızda önce rekabeti önleyin. Bugün 35 kuruşa, 60 kuruşa ekmek satılıyor. Bu piyasa istikrarsızlığını kaldırın. Bu kaldırılmadığı sürece bizde yönetim kurulumuz olarak bu konuda titiz davranacağız” dedi.

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mehmet Asaf Mehmetbeyoğlu, “Biz bu ekmek artışı olup olmayacağını değerlendireceğiz. Azami olarak bizden istedikleri fiyat artışı var. Biz bunu istersek veririz istemezsek vermeyiz. Bizde bunu çevremizdeki vilayetlere, Kayseri'nin nüfusu ile aynı olan şehirlerle oradaki 250 gram ekmek kaç kuruş? Onları tespit edeceğiz. Bu konuda sizden yetki alacağız. Bizde bunu tabi kafamıza göre yapacak değiliz. Biz Esnaf Odalarımızın Başkanı ve Fırıncılar Odası Başkanı ile görüşüp ona göre karar vereceğiz. Bize bu dilekçe gelsin biz bunu yok sayamayız. Biz bu dilekçeleri aldıktan sonra yılbaşından sonra açıklama yapacağız. Tefe, tüfe ve ekmeğin maliyetine göre açıklama yapılacak. Biz burada fırıncılara şunu söylüyoruz; arkadaşlar kendi aranızda önce rekabeti önleyin. Bugün 35 kuruşa, 60 kuruşa ekmek satılıyor. Bu piyasa istikrarsızlığını kaldırın. Bu kaldırılmadığı sürece bizde yönetim kurulumuz olarak bu konuda titiz davranacağız” diye konuştu.
Mart ayında yapılacak seçimler içinde konuşan Mehmetbeyoğlu, “ Sağlıklı, demokratik bir ortamda güzel bir seçim atmosferi yaşamak istiyoruz. Bunun içinde kim diyorsa ki benim elimde liste var hiçbirinin aslı astarı yok. Bunlar ocak ayının ilk haftasında veya ikinci haftasında odalar birliği tarafından düzenlenecek. Demokratik bir ortamda seçimimizi yapacağız. Ocak ayında listeler geldiği zaman bunun makul bir ücreti vardır. Kim isterse bu makul ücret karşılığı alabilir. Bunu vermemezlik yapamayız. Bu herkesin doğal hakkıdır” şeklinde konuştu.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39