• BIST 9095.22
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

KAYSERİ TRAFİĞİ UFAK DOKUNUŞLARLA RAHATLAYACAK

KAYSERİ TRAFİĞİ UFAK DOKUNUŞLARLA RAHATLAYACAK
TIKANAN YOLLAR BİR BİR AÇILIYOR.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, şehir içi trafiğini rahatlatan uygulamalarını sürdürüyor. Trafik yoğunluğunun yaşandığı yol ve kavşaklarda yapılan düzenlemelerle tıkanan yollar açılıyor. Başkan Çelik, bu yollardan birisi olan Sivas Caddesi Fuzuli Kavşağı ile Tuna Kavşağı arasındaki çalışmaları yerinde inceledi ve iki şeritten üç şeride çıkarılan yoldaki trafik akış hızının en az yüzde 30 artacağını kaydetti. 

 

KAYSERİNEWS.COM--YAZ--GOOGLE'DAN-GÜNLÜK KAYSERİ'DE YAŞANANLARI TAKİP..EDEBİLİRSİNİZ.

Kayserinews.com@Kayserinewscomtwittersayfamıztakip edebilirsinizTIKLAYIN,BEĞENİ,YAPIN-FACEBOOK-SAYFASI-HABER-TAKİP-SİSTEMİ .https://www.facebook.com/kayserinewscom-261415263889283/?fref=ts


Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Sivas Caddesi'nin Fuzuli Kavşağı ile Tuna Kavşağı arasındaki yol genişletme çalışmalarını yerinde inceledi. Yapılan çalışmaların son durumunu yerinde gören Başkan Çelik, proje üzerinde de bazı talimatlar verdi.


"ÖNCELİĞİMİZ ULAŞIM"
Sivas Caddesi'nde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verirken göreve ilk geldiğinde dile getirdiği bir konuyu hatırlatan Başkan Mustafa Çelik, "Belediyecilikte her işi iyi yapalım; ama bir işi çok daha iyi yapalım diye düşündüğümü belirtmiştim. Yıllar geçince, 'Falanca Başkan geldi, şu sorunumuzu halletti' diyecekleri işimiz ulaşım ve toplu taşıma olacak. Bu konuda geniş kapsamlı çalışmaya başladık.

Ulaşım Master Planı'nı yapıyoruz. Master planda çıkacak verilere göre uzun vadeli yapılacak ana ulaşım koridorları belli olacak. Bu arada yeni aksları oluşturmak için çalışmalarımız var. Bekir Yıldız Bulvarı adını verdiğimiz Ortayol bunlardan biri. Önümüzdeki günlerde temelini atacağımız Gültepe Bulvarı da güçlü bir aksımız olacak. Mustafa Şimşek Bulvarı'nı Ahi Evran Mahallesi'ne kadar uzatacağımız çalışmamız da bu yollardan biri. Bunların hepsi kalıcı işler.

Aynı Rahmetli Osman Kavuncu'nun geniş bulvarları açtığı gibi, açacağımız bulvarlar da şehrin ana atardamarları olacak" dedi.
"YAZ SONUNA KADAR RAHATLAMA GÖRÜLECEK"
Açılacak yeni yolların yanı sıra trafikte tıkanıklığın yaşandığı yerlere özel düzenlemeler yaptıklarını da ifade eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, "Ufak dokunuşlarla trafiği rahatlatmamız gereken yerler var. Bunlar arasında olan Mimarsinan Köprülü Kavşağı ile Harikalar Diyarı arasındaki yol iki gidiş iki geliş şeklindeydi.

Özellikle gurbetçi vatandaşlarımız ve şehir dışındaki hemşehrilerimizin gelmesiyle o yol kilitleniyordu. Yol güzergahındaki mülk sahipleriyle görüşerek yolu üç şerit gidiş, üç geliş haline getirdik. Bir anda yolun akış hızı yüzde 40'a yakın artırmış oldu. İstasyon Caddesi'nden meydana çıkışta da bir düzenleme yaptık. Gece boyunca çalışarak ertesi gün yolu trafiğe açtık ve böylece caddedeki trafiğin meydana akışı rahatlamış oldu. Fuzuli ile Tuna Caddesi arasında da iki şeritli yol vardı.

Özellikle pik saatlerde bu yolun tıkanıklığını hepimiz biliyoruz. Burayı rahatlatmamız gerekiyordu. Buradaki dikine park yerlerini yataya çeviriyoruz. Kaldırımı da biraz küçülterek ilave bir şerit kazanıyoruz. Buradaki çalışmamızla trafik akış hızını en az yüzde 30 artırmış olacağız. Kısa sürede asfaltını tamamlayarak trafiğe açacağız.

Bir taraftan kalıcı işler sürerken bir taraftan da emboli atıp tıkanan damarın stent takılarak açılması gibi buradaki tıkanıklığı yolu genişleterek açıyoruz. Şehrimizde bu şekilde müdahale edeceğimiz 20'ye yakın nokta var. Bazı düzenlemelerle yaz sonuna kadar trafikte çok ciddi bir iyileşme görülecek" diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, Fuzuli Caddesi ile Tuna Caddesi arasında yapılan çalışmaları proje üzerinde de anlattı ve yapılan düzenlemenin özellikle akşam saatlerindeki yığılmayı önleyeceğini kaydetti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39