• BIST 9145.67
  • Altın 2324.19
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9608
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

KAYSERİ VALİLİĞİ: "KAYSERİLİ VATANDAŞLARIN YARALANDIĞI BİLGİLERİ GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR"

KAYSERİ VALİLİĞİ: "KAYSERİLİ VATANDAŞLARIN YARALANDIĞI BİLGİLERİ GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR"
Kayseri Valiliği, Danişmentgazi Mahallesi'nde çıkan olaylarla ilgili olarak kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla yaptığı açıklamasında, "Sosyal medyada yayınlanan Kayserili vatandaşların yaralandığına yönelik bilgiler ve yayınlar gerçeği yansıtmamaktad

"Kayseri merkez Melikgazi ilçesi Danişmentgazi Mahallesi’nde Suriye uyruklu vatandaşlarla mahalle sakinleri arasında yaşanan gerginliğe ilişkin kamuoyunun sağlıklı bir şekilde bilgilendirilmesi amacıyla açıklama yapılması gereği duyulmuştur.
Öncelikle, mahalle sakini vatandaşlarımızdan yaralananların olduğu, Suriyeliler ile karşılıklı kavga olduğu şeklinde yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır.
29.07.2014 Salı günü saat 22.00 sıralarında Melikgazi İlçesi Danişmentgazi Mahallesi Şeyh Tacettin Caddesi üzerinde bulunan Melikgazi Sosyal Tesisleri önündeki park içerisinde, çoğunluğu gençlerden oluşan 40-50 kişilik bir grup taşlı sopalı toplanarak Suriyeli şahıslar ile karşı karşıya gelmiş, bu olaylar sırasında Suriye uyruklu 3 şahıs hafif şekilde yaralanmış, olay yerinde gerekli tedbirler alınmış ve grup ikna edilmek sureti ile dağıtılarak olayla ilgili gerekli tahkikata başlanmıştır.
30.07.2014 Çarşamba günü saat yaklaşık 12.30 sıralarında semt sakinleri sosyal tesisler önünde yine taşlı ve sopalı toplanmışlar (150-200 kişi) ve taşkınlık çıkararak Danişmentgazi Mahallesi Boydak Camii tarafına doğru yürüyüşe geçerek Suriye uyruklu şahıslara zarar vermek istemişler ve etraftaki Suriye plakalı 5 aracı taşlayarak hasar vermişlerdir.
Bunun üzerine gruba gaz kullanılmak suretiyle müdahale edilmiş, daha sonra olay yerine Vali Yardımcısı ile İl Emniyet Müdürü gelerek, mahalle muhtarları, göstericiler ve diğer mahalle sakinleri ile görüşerek grubun dağılımı sağlanmıştır.
Sosyal medya vb ortamlarda yayınlanan semt sakini Kayserili vatandaşlarımızdan yaralananların olduğuna yönelik bilgiler ve yayınlar gerçeği yansıtmamaktadır.
Olayla ilgili tahkikat devam etmektedir"

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39