• BIST 9092.76
  • Altın 2324.854
  • Dolar 32.3718
  • Euro 34.9834
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

KAYSERİ VALİSİ DÜZGÜN ALMAN BAŞBAKAN YARDIMCISINI VE HEYETİ AĞIRLAYACAK

KAYSERİ VALİSİ DÜZGÜN ALMAN BAŞBAKAN YARDIMCISINI VE HEYETİ AĞIRLAYACAK
KAYSERİ, ALMAN BAŞBAKAN YARDIMCISI VE MALİYE VE EKONOMİ BAKANI İLE HEYETİNİ AĞIRLAYACAK

Vali Orhan Düzgün, Almanya’nın Baden-Württemberg Eyaleti Başbakan Yardımcısı ve Maliye ve Ekonomi Bakanı Dr. Nils Schmid ve beraberindeki heyetin Kayseri’ye resmi ziyarette bulunacağını açıkladı. 
Vali Düzgün, yaptığı açıklamada, Kayseri’nin yabancı devlet adamları, parlamenterler ve diplomatlardan ilgi görmeye devam ettiğini belirterek Türkiye’ye gelen konukların programlarında Kayseri’yi özellikle istemesinin memnuniyetini yaşadıklarını belirtti.
Almanya’nın Baden-Württemberg Eyaleti Başbakan Yardımcısı ve Maliye ve Ekonomi Bakanı Dr. Nils Schmid’in beraberinde Eyalet Meclisi Üyeleri ile önemli kurumların yöneticilerinin bulunduğu heyet ile Kayseri’ye resmi ziyarette bulunacağını ifade eden Vali Düzgün, şu bilgileri verdi:
“Sayın Schmid ve beraberindeki heyet İstanbul’da düzenlenen uluslararası ExpoMED fuarına katılmak üzere Türkiye’ye gelmişlerdi. Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği kanalıyla Dışişleri Bakanlığımıza başvurarak Türkiye ziyaretleri kapsamında Kayseri’ye de resmi bir ziyarette bulunmak istediklerini ilettiler. Kayseri programları ile ilgili hazırlıklarını tamamladığımız Sayın Schmid ve Alman heyet Perşembe günü Valiliğimizi ziyaret edecekler. Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Ticaret ve Sanayi Odalarımızı ziyaret edecek olan Sayın Schmid ve beraberindekiler, Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bazı sanayi kuruluşlarımızda incelemelerde bulunarak bilgi alacaklar. Alman heyete, kültürel anlamda Cumhuriyet Meydanı, Selçuklu Müzesi, Atatürkevi Müzesi ve Güpgüpoğlu Konağı da gezdirilerek kentimizin köklü tarihi ve kültürel mirası ile ilgili bilgiler verilecek.”
Vali Düzgün, Almanya’nın Baden-Württemberg Eyaleti Başbakan Yardımcısı ve Maliye ve Ekonomi Bakanı Dr. Nils Schmid ve beraberindeki heyetin ziyaretinin kültürel ve ticari ilişkileri geliştirmesi açısından önem taşıdığını da vurgulayarak, “Baden-Württemberg Eyaleti’nden Meclis Üyeleri, Endüstri ve Ticaret Odası Başkanı, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı ile sanayi ve ticaretle ilgili bölümlerin müdürlerinin yer aldığı heyet Kayseri’de gün boyu sanayici ve işadamlarımızla bir arada olacak ve kendi alanlarıyla ilgili önemli görüşmelerde bulunacaklar” diye konuştu.
Vali Düzgün, Baden-Württemberg Eyaleti Başbakan Yardımcısı ve Maliye ve Ekonomi Bakanı Dr. Nils Schmid ve beraberindeki heyetin inceleme ve temasların ardından Cuma günü sabah Kayseri’den ayrılacağını sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39