• BIST 9079.97
  • Altın 2310.536
  • Dolar 32.3369
  • Euro 35.0909
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C

KAYSERİ'DE 134 KİŞİ 112'Yİ ARAYARAK KAFA BULDU

KAYSERİ'DE 134 KİŞİ 112'Yİ ARAYARAK KAFA BULDU
Kayseri'de, 112 Acil Servisi arayan vatandaşlar zaman zaman ilginç taleplerde bulunuyor.
112 Acil Komuta Merkezi Doktoru Ertan Sil, "7 bin 497 çağrı gelmiş bunların 134'ü asıl vaka olarak değerlendirilmiş. Asılsız ihbarlarımız çok fazla. İşte, 'Mezarlığın önündeyiz ambulans gönderin burada ölüler var, Ambulansınız var mı? yarıştıralım, Okeye dördüncü aranıyor' bu şekilde telefonlar geliyor" dedi.112 Acil Komuta Merkezi arayan vatandaşlar zaman zaman ilginç taleplerde bulunarak, 112 hattını meşgul ediyor. Bu durumdan şikayetçi olduklarını belirten 112 Acil Komuta Merkezi Doktoru Ertan Sil, "7 bin 497 çağrı gelmiş bunların 134'ü asıl vaka olarak değerlendirilmiş. Asılsız ihbarlarımız çok fazla. Örneğin 'Mezarlığın önündeyiz, Ambulans gönderin burada ölüler var, Ambulansınız var mı? Yarıştıralım.

Okeye dördüncü aranıyor' bu şekilde telefonlar geliyor. Ancak bunu yapan vatandaşlarımız şunu düşünmeliler, o anda kendi annesi, babası veya kendi akrabası rahatsızlanabilir. Onlar burayı meşgul ettiği sürece o vakalar değerlendirilemeyecektir. Bunları düşünerek hareket etmelerini istiyoruz" diye konuştu.

112 Komuta Merkezinin işleyişinden bahseden Sil, "Burası 112 komuta merkezi yani vatandaşlarımız 112 aradıklarında telefonla ulaştıkları yer burası. Buradan ambulansları vakalara göre yönlendirme yapıyoruz. Tabi k i her vakaya da gönderme imkanımız yok. Çünkü belli sayıda ambulansımız var. Mümkün olduğunca vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kalp krizi, trafik kazası, beyin kanaması bunlar ciddi vakalarımızdır. Bunun dışında vatandaşlarımız çoğu zaman baş ağrısına bile ambulans istiyorlar. Burası acil sağlık hizmetleri acil durumlarda 112'yi değerlendirirlerse daha iyi olur" şeklinde konuştu.

Sağlık memuru Mahmut Duran ise, "Gereksiz çağrı olarak çok sayıda asılsız ihbar alıyoruz. Genelde çocuklar ve öğrenciler burayı çok fazla rahatsız ve meşgul ediyorlar. Çocuklarımızı daha iyi bir şekilde eğitmemiz gerekiyor. 112'nin lüzumsuz bir yer olmadığını söylememiz gerekiyor. Genelde her bölgede birer tane ambulansımız var. Acil vakalara kısa sürede yetişip vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi.

Acil olmayan vakalarda 112 talep edildiğini belirten Durukan, "Vatandaşımızın da hassasiyetle üzerinde durmasını istediğimiz en önemli konu çok acil olmadığı müddetçe 112'yi aramamalarını istiyoruz. Vatandaşın özellikle son zamanlarda hastaneden eve nakillerde ambulans talep ettiğini görüyoruz. Acil müdahalelere anca ambulans yetiştiriyoruz. Bu konuda vatandaşlarımız yardımcı olamıyoruz. Bu konuya hassasiyet gösterirlerse daha iyi olur" diye konuştu.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39