• BIST 9113.57
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

KAYSERİ'DE 17 CHP MİLLETVEKİLİ BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

KAYSERİ'DE 17 CHP MİLLETVEKİLİ BASIN AÇIKLAMASI YAPTI
Kayseri’de görülen yolsuzluk davasının duruşmasına katıldıktan sonra CHP İl Başkanlığında basın toplantısı yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, “Biz adalete müdahale edilmeyen, yolsuzlukların kollanmadığı bir süreç istiyoruz” dedi.
Bülent Tezcan, parti il binasında düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, “Bugün CHP grubundan hukukçu, yönetici kökenli 17 milletvekili arkadaşımız ile Kayseri’ye geldik. İktidar çevrelerinin soruşturma ve kovuşturma çevrelerine yaptıkları baskılar sonucunda kapatılmaya çalışılan yolsuzluk dosyası, CHP’nin etkili ve aktif müdahalesiyle bugün bir parçasıyla da olsa mahkeme önüne çıkarılabilmiştir. Yargılama sürecini yakından takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Tezcan, “Türkiye’de CHP’li belediyeler söz konusu olduğu zaman olmayan yolsuzluklar varmış gibi özel çaba harcayan bir iktidar ve yargı süreci var. Belediyeleri hizmet etmeye, imza atmaya korkar hale getirmeye çalışan, belediyelerin hizmet etmesini önlemeye çalışan bir iktidar baskısı yaşanıyor. Bu baskı, AK Partili belediyeler söz konusu olunca tam tersine kollamaya dönüşmüş. Bu kollama furyası, iktidarın doğrudan doğruya yargıya baskı yapması sonucunda gerçeklerin ortaya çıkmasının önlendiği bir sürece dönüşmüştür. 2010 yılının sonu ve 2011 yılının başından itibaren CHP’li vekillerimizin çalışması, devletin yapması gerekenleri arkadaşlarımızın yapmasıyla oluşturulan yeni dosyanın Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığına verilmesi sonrasında dava bu noktaya gelmiştir. Biz adalete müdahale etmeyen, yolsuzlukların kollanmadığı bir süreç istiyoruz. Adil bir soruşturma istiyoruz. Bugüne kadar yapılanları da görerek arkadaşlarımız bu süreci takip ediyor ve takip edeceklerdir” dedi.
Konya Milletvekili Atilla Kart ise, “Biz CHP olarak kişisel bir çekişmenin içinde değiliz, bir iddialaşmanın içinde değiliz, kimse ile bilek güreşi yapmak gibi bir arayışın içinde değiliz. CHP olarak kimsenin yaptığı yanına kalmasın, gerçekler ortaya çıksın istiyoruz” şeklinde konuştu.
iha
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39