• BIST 9079.97
  • Altın 2323.68
  • Dolar 32.3605
  • Euro 34.9265
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 12 °C

Kayseri'de 18 yaşından Küçüklere bilet satılmayacak

Kayseri'de 18 yaşından Küçüklere bilet satılmayacak
Kayseri Valiliği, şehirlerarası otobüs terminallerinde, tren istasyonlarında ve seyahat acentelerinde bilet satışı ile ilgili yeni düzenlemeye giderek, 18 yaş altındakilere velisi, vasisi veya kanuni temsilcisi bulunmadan bilet satışının yapılmaması yönün

Kayseri Valiliği, şehirlerarası otobüs terminallerinde, tren istasyonlarında ve seyahat acentelerinde bilet satışı ile ilgili yeni düzenlemeye giderek, 18 yaş altındakilere velisi, vasisi veya kanuni temsilcisi bulunmadan bilet satışının yapılmaması yönünde karar aldı.

Alınan kararla ilgili açıklamalarda bulunan Kayseri Valisi Orhan Düzgün, asayiş toplantılarında konuyu Emniyet teşkilatı mensuplarıyla değerlendirdiklerini belirterek, "Kayıp çocuk olaylarında özellikle küçük çocukların ailelerinden ayrılarak onların bilgisi haricinde zaman zaman seyahat ettiklerine tanık oluyoruz. Bu nedenle gerek otobüs terminallerinde gerekse tren istasyonlarında 18 yaşından küçük çocuklara bilet satılmaması yönünde böyle bir karar aldık" dedi.

Vali Düzgün, "18 yaşından küçük bir çocuk bilet almak için başvurduğu takdirde annesi ve babasıyla ya da en yakın velisiyle otobüs terminaline veya bilet gişesine gitmesini arzu ediyoruz. Yalnız gittikleri takdirde yine aileleri ile irtibata geçerek bunu bir tutanak altına bağlayarak çocuklara bilet verilecek. Onun dışında tabi öğrenci olan çocuklar da var. Kendi ilinde anne ve babasının ikamet dışında başka bir yerde okuyan çocuklarımız için de tabi öğrenci olduklarını belgelendirmesi, kimlik kartlarının gösterilmesi halinde bir sıkıntı yaşanmayacak. Bu vesileyle çocuklarımız için bu kararın alınması bile çocuklar için caydırıcı bir etki yapacağını rastgele bir otobüs terminaline ve tren garına giderek bilet alamayacağını bilmesi, önleyici bir etki yapacağını düşünüyorum. Küçük yaşta çocuklar gitmek isterse de eğer belirttiğimiz koşullarda seyahat edebilecekler" ifadelerini kullandı.

Vali Orhan Düzgün, ailesinin ya da yurt gibi kurumların bilgisi dışında evden veya yurtlardan kaçan çocuk ve gençlerin başlarına gelebilecek, ileride yaşamlarını olumsuz yönde etkileyecek olayların engellenmesi amacıyla bu yönde bir çalışma yapıldığını da söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39