• BIST 8732.3
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • Kayseri 6 °C
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 10 °C

Kayseri’de 23 Nisan coşkusu

Kayseri’de 23 Nisan coşkusu
Kayseri’de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Besime Özderici İlkokulu’nda bir dizi etkinlikler düzenlendi.

aw370928_10.jpg

Tüm yurtta olduğu gibi Kayseri’de de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu yaşanılıyor. Her yıl farklı okulda düzenlenen etkinliklere, bu yılda Besime Özderici İlkokulu ev sahipliği yaptı. 


Törene, Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, MHP İl Başkanı Bakir Ersoy, davetliler, öğrenciler ve veliler katıldı. 
Saygı durşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını yapan Besime Özderici İlkokulu Müdürü Sebahattin Durna, “Birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, millet olarak tasada ve kıvançta bir olduğumuz, iri ve diri olduğumuz bugünlerde bizlere bu cennet vatanı canları ve kanları pahasına emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, değerli silah arkadaşlarının ve atalarımızın yolundayız, izindeyiz” dedi. 
İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı da, “Bugün 98’inci yılını kutladığımız TBMM’nin şanla, şerefle açıldığı ve dünyada hiçbir milletin çocuklarına nasip olmamış bir çocuk bayramı ile taçlandırdığı gündür. ‘Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini, yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini’ diyen vatan şairinin dizelerine ‘Vatanın bağrını düşman dayasın hançerini, bulunur kurtaracak bahtı kara maderini’ cevabıyla milli mücadeleyi Samsun’da başlatan Gazi Mustafa Kemal, Havza, Amasya, Erzurum ve Sivas’taki çalışmaların ardından Türk milletinin bağımsızlık mücadelesindeki azmini tüm dünyaya duyurmuştur. Sevgili çocuklar, bu bayramın önemini anlayabilmek, bu bayramı damarlarımızla hissedebilmek için 98 yıl öncesine 23 Nisan 1920 yıllarına gidelim. Vatanı düşmanlar her yandan işgal ediyor, Türk milletinin bağımsızlığı göz göre göre elden gidiyor, tehlike gittikçe büyüyordu. Masanın başında oturup merhamet dilemekle bu kutsal vatan kurtarılamazdı. Bu durum karşısında Türk milleti ve onun cesur yöneticileri büyük bir iman ve inançla var veya yok olma mücadelesine atıldılar" şeklinde konuştu. 
Konuşmaların ardından ilkokul öğrencilerinin hazırladığı gösteriler izlendi. 
(AG-AÖ-Y) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39