• BIST 9079.97
  • Altın 2325.121
  • Dolar 32.4616
  • Euro 34.8575
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 12 °C

KAYSERİ'DE 25. VERGİ HAFTASI' KUTLAMALARI BAŞLADI

KAYSERİ'DE 25. VERGİ HAFTASI' KUTLAMALARI BAŞLADI
'25. VERGİ HAFTASI' KUTLAMALARI BAŞLADI- KAYSERİ VERGİ DAİRESİ BAŞKANI NİYAZİ ÖZKÖK: - "VERGİ DEVLETİMİZİN OLMAZSA OLMAZIDIR"

 Kayseri Vergi Dairesi Başkanlığı, 24 Şubat-2 Mart arasında kutlanan 25. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Atatürk Anıtı'na çelenk bırakarak, Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ü ziyaret etti. 
Kayseri Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök ve Kayseri Vergi Dairesi Başkanlığı çalışanları, 25. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Burada, saygı duruşunda bulunulmasının ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir açıklama yapan Niyazi Özkök, "Toplumumuzda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının bütün kesimlere kazandırılması amacıyla, 1990 yılından beri kutlanmakta olan Vergi Haftası'nın 25'incisi bu yıl 24 Şubat-2 Mart 2014 tarihleri arasında ülke genelinde ve ilimizde çeşitli etkinlikler ile kutlanacaktır. Daha önce neredeyse beyan dönemi geçtikten sonra kutlanan Vergi Haftası, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın kuruluşundan sonra hem mükelleflerimizin hem de kamuoyunda vergi bilincinin oluşmasına katkı sağlamak üzere beyan döneminden önce şubat ayının son haftasında kutlanmaya başlanmıştır" ifadelerini kullandı.
"VALİ ORHAN DÜZGÜN'E ZİYARET"
Kayseri Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök ve beraberinde ki heyet daha sonra Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ü ziyaret ederek, Vergi Haftası kapsamında düzenlenecek olan etkinlikler hakkında bilgiler verdi. Burada bir konuşma yapan Özkök, verginin devlet için olmazsa olmaz olduğunu söyledi. Niyazi Özkök, "İşimizi aktif bir şekilde yürütmekteyiz. Kayıt işini kayıt altına almakta kararlıyız. Vergisini düzenli ödeyen mükelleflerimizi ziyaret edip, hediye veriyoruz. Okulları da ziyaret edip, vergi bilincini artırmak için söyleşiler düzenlemeyi düşünüyoruz" dedi.
Kayseri Valisi Orhan Düzgün de, "Devletlerin kamu hizmetlerini yerine getirmesi için, mutlaka finansal ve mali güce sahip olması gerekiyor. İnsanların bir arada toplu olarak yaşamaları sonucu, kuralların oluşturulması, düzeni oluşturması sonucu oluşturulan devlet olarak isimlendirdiğimiz kavramında tabi ortak giderlerin karşılanmasında bazı kamu hizmetlerinin karşılanmasında bir gelire sahip olması gerekiyor" diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39