• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C

KAYSERİ'DE 5 SEKTÖRDE 112 MİLYON TL TUTARINDA 49 ADET KAMU YATIRIMI

KAYSERİ'DE 5 SEKTÖRDE 112 MİLYON TL TUTARINDA 49 ADET KAMU YATIRIMI
Vali Orhan Düzgün, Kayseri Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nca (YİKOB) 5 hizmet sektöründe 112 Milyon TL tutarında 49 kamu yatırımı çalışmalarının sürdürdüğünü belirtti.

Vali Düzgün, yaptığı açıklamada, 6360 sayılı kanun kapsamında Büyükşehir Belediyelerinin bulunduğu illerde İl Özel İdareleri’nin kapatılarak yerine Valiye bağlı olarak YİKOB’un kurulduğunu hatırlattı.
Kayseri YİKOB’un da idari ve teknik personeli ile birlikte kamu yatırımları için çalıştığını ve kanunda tanımlı görev, yetki ve sorumlulukları kapsamında etkin bir şekilde hizmet vermeye devam ettiğini kaydeden Vali Düzgün, yürütmekte olduğu 49 kamu yatırımında çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini ifade etti.
49 kamu yatırımından 39’unun eğitim sektörüne ait olduğunu dile getiren Vali Düzgün, “Sarız, Yahyalı, Kocasinan, Melikgazi, İncesu, Yeşilhisar, Felahiye ve Hacılar ilçemizde okul yapımları devam etmektedir. Ayrıca, yavrularımızın çok daha sağlıklı ve nitelikli eğitim görebilmeleri amacıyla ihtiyaç tespit edilen bölgelerde pansiyon ve spor salonu yapım işlerini de ihale ettik” diye konuştu.
Vali Düzgün, sağlık sektöründeki kamu yatırımları kapsamında Mimarsinan ve Belsin Mahalleleri ile Merkez 112 Acil Sağlık İstasyonu yapımı çalışmalarının devam ettiğini belirtti.
- MODERN ACİL ÇAĞRI MERKEZİ
Vali Düzgün, Kayseri için özel önem verdikleri sağlık, polis, jandarma ve afet gibi acil çağrıları tek merkezde toplayacak “112 Acil Çağrı Merkezi”nin yapımının ihalesinin de gerçekleştirildiğini ifade etti.
Teknolojinin tüm imkânları ile donatılacak 112 Acil Çağrı Merkezi’nin üç temel amacı bulunduğunu dile getirerek, bunları “Acil çağrı yapılmasını gerektirecek durumlarda vatandaşlarımızın birden çok numara yerine tek bir numarayı bilmeleri, ilgili kurumların tek merkezde işbirliği ve koordinasyon içerisinde çalışmaları ve acil çağrı alındıktan sonra ihtiyaç duyulacak tüm ekiplerin en kısa sürede olay mahalline ulaşmaları” olarak açıklayan Vali Düzgün, teknolojinin tüm imkânları ile donatılacak merkezin 2016 yılı sonunda hizmet vermeye başlayacağını söyledi.
49 kamu projesinden 4’ünün İçişleri Bakanlığı’na, 2’sinin Sosyal Hizmetlere ve 1’inin ise Orman ve Su İşlerine ait projeler olduğunu kaydeden Vali Düzgün, 49 adet projeden 24’ünün yılsonuna, 20’sinin 2015 yılında, diğer 5 projenin ise 2016 yılında tamamlanmasının planlandığını ifade etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39