• BIST 9070.29
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C

KAYSERİ'DE 6 AVUKAT HAKKINDA DİSİPLİN SORUŞTURMASI AÇILACAK

KAYSERİ'DE 6 AVUKAT HAKKINDA DİSİPLİN SORUŞTURMASI AÇILACAK
Kayseri Barosu, Avukatlık Kanunu, Türkiye Barolar Birliği reklam Yasağı Yönetmeliğine aykırı hareket eden avukatlara disiplin soruşturması açacak.
Kayseri Barosu’nun internet sitesinden yapılan açıklamada, “Bir kısım meslektaşlarımızın Avukatlık Kanunu, TBB Meslek Kuralları ve TBB Reklam Yasağı Yönetmeliği’ne aykırı eylemlerinin olduğu, bu eylemlerin son zamanlarda daha da arttığı yönünde çokça şikayetlenmelerin olduğu dikkate alınarak, şikayetlenilen avukatların eylerleri yönetim kurulumuzca değerlendirilmiş ve 6 meslektaşımız hakkında resen disiplin soruşturması açılmasına, bir meslektaşımız hakkındaki şikayetlenmelerin de zaten daha öncesinden açılan soruşturma dosyası üzerinden değerlendirilmesine karar verilmiştir. Bundan sonrası süreçte de aynı şekilde aykırılıkların tespiti ve çözümü anlamında yönetim kurulu olarak son derece titiz davranacağımızın bilinmesini isteriz” ifadesine yer verildi.
Açıklamada, avukatlara şu uyarılarda bulunuldu:
“Ancak öncelikle son günlerde fırsat bulunan her ortamda ve her zamanda konuyla ilgili sayısız şikayet olmasına rağmen yazılı olarak baromuza sadece bir şikayetin iletilmiş olması bizleri derinden üzmüştür. Pek tabii ki şikayetlenmelere ilişkin en büyük sorumluluk yönetim kuruluna düşmekle birlikte sorunlarla ilgili sadece bir somut belgenin yönetime iletilmiş olması da düşündürücüdür.
Sayısı bini geçen büyük Kayseri Barosu’nun tüm sorunlarının 11 kişilik yönetime terk edilmesi, sorunların tespiti ve çözümü açısından takdir edilir ki sağlıklı bir netice vermeyecektir.
Böyle bir anlayış sergilenmesi halinde sıkıntılardın bir çoğunun gözden kaçması, şikayetlenilen konu hakkında somut bilgi ve belge yönünden yalnız bırakılmamız nedeniyle soruşturmaların neticesiz kalması kaçınılmaz olacaktır. Kayseri Barosu’nun tüm gücünü 11 kişilik yönetimden değil, sayısı bini geçen meslektaşlarımızın varlığından, saygı içerisinde hep birlikte hareket etme zorunluluğundan aldığı muhakkaktır.
Bu vesile ile bundan sonraki süreçte yaptığımız ve yapacağımız başkaca duyurulara katkılarınızı beklediğimizi tüm meslektaşlarımıza duyururuz.”
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39