• BIST 8718.11
  • Altın 2244.394
  • Dolar 32.3332
  • Euro 35.1644
  • Kayseri 3 °C
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 7 °C

Kayseri'de 8 bin 250 işletmeye faizsiz KOSGEB kredisi

Kayseri'de 8 bin 250 işletmeye faizsiz KOSGEB kredisi
KOSGEB Kayseri İl Müdürü Ahmet Özbekler:

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) İl Müdürü Ahmet Özbekler, Kayseri'de 8 bin 250 işletmenin 0 faizsiz 50 bin TL'lik kredi almaya hak kazandığını söyledi.


KOSGEB İl Müdürü Ahmet Özbekler, ekonominin güçlenmesi piyasanın canlanmasını amaçladıklarını söyledi. Özbekler, "KOSGEB olarak 2016 yılının Aralık ayında işletmelere yönelik 0 faizli 50 bin TL kredi programı oluşturduk ve bu kapsamda işletmelerden oldukça müracaat aldık.

Buda KOSGEB olarak bize geri bildirim oldu. Bu nedenle 2017 yılının başında da yeni bir kredi çalışması oluşturduk. Bu kapsamda daha önceden Türkiye genelinde KOSGEB’e müracaat eden 230 bin işletmeyle beraber yaklaşık 520 binin üzerinde yeni müracaat aldık. Toplamda da 750 bin işletme 0 faizli kredi için başvuruda bulundu.

Yapılan çalışmalarda Türkiye genelinde 460 bin işletme 0 faizli krediden yararlanacak. İşletmelere bu kapsamda cep telefonlarına SMS ve mail adreslerine KOSGEB tarafından e-posta gönderildi.

Burada yapılması gereken husus, kredi programından yararlanacak olan işletmeler sıfırfaiz2017@kosgeb.gov.tr adresine giriş yaparak kendilerine kredi çıkıp çıkmadığını sorgulayabilirler. Bu adresten alacakları başvuru formu ile bankalara müracaat edilmesi gerekiyor.

Kaynakların etkin ve verimli kullandırılması ve daha çok işletmeye ulaşılması açısından çalışma şu şekilde yürütüldü. İşletmeler net satışlarına göre ölçeklendirildi.

Bu kapsamda mikro ölçekli işletmelere öncelikle 20 bin TL, net satışları biraz daha yüksek işletmelere 30 bin TL ve daha yüksek olan işletmelere ise 40-50 bin TL kredi programı kullandırılacak. Alınan kredi ilk 1 yıl ödemesiz, toplamda 3’er aylık 8 taksit 2 yıl vadelidir. Kredi programından faydalanacak olan esnaflarımızın öncelikle bankalara müracaat etmesi gerekiyor.

8 tane banka var ve bu bankalardan kendileri için uygun olan bankalara müracaat edecekler. Daha sonrada gerekli onay işlemleri tamamlanacak. Türkiye genelinde yapılan bu çalışma kapsamında önümüzdeki günlerde yaklaşık 2.5 milyar TL’lik bir faiz ödemesi yapılacak" ifadelerini kullandı.


Kayseri'de de 8 bin 250 işletmenin faizsiz 50 bin TL'lik krediyi almaya hak kazandığının altını çizen Özbekler, "Kayseri’ye baktığımızda genel olarak şuana kadar yaklaşık 8 binin üzerinde işletme bu kredi programından yararlanmaktadır. Kredi programında öncelik olarak mikro şekli işletmeler hedef alındı. Bu programdan yararlanacak işletmelere hayırlı olmasını diliyorum.

2016 yılı içerisinde hepimizin bildiği gibi talihsiz 15 Temmuz olayları yaşadık. Ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla KOSGEB’de bu kurumlardan bir tanesidir. Amacımız, işletmelere can suyu olarak piyasanın canlanması ve ülke ekonomisinin güçlenmesidir.

Bu işletmelerden bin 598 tanesi imalat, 442 tanesi inşaat, 4 bin 062 tanesi ticaret sektöründe ve 2 bin 148 tanesi de diğer sektörlerde faaliyet göstermektedir. Desteğe hak kazanan işletmelerden 7 bin 944 tanesinin net satış hasılatı 1 Milyon TL ve altında yer almakta iken 306 tanesinin net satış hasılatı 1 Milyon TL üzerindedir" diye konuştu.
Kayseri için toplam kredi hacminin 193 milyon TL olduğunu belirten Özbekler, "KOSGEB tarafından karşılanacak faiz miktarının 44 milyon TL'dir.

Söz konusu destek kapsamında Kayseri ilimizde işletmelerimiz 193 milyon 690 bin TL faizsiz kredi kullanacaklardır. Bu krediler için 44 bin 509 bin TL faiz tutarı KOSGEB tarafından karşılanacaktır" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39