• BIST 9107.39
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

KAYSERİ'DE AKİL İNSANLARA SERT TEPKİ

KAYSERİ'DE AKİL İNSANLARA SERT TEPKİ
AKİL İNSANLARIN STK'LARLA BULUŞMASINDA GERGİNLİK KAYSERİ’DE AKİL İNSANLAR HEYETİNİN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARIYLA BULUŞMA TOPLANTISINDA GERGİN ANLAR YAŞANDI TOPLANTI ÖNCESİ OTEL ÖNÜNDE TOPLANAN BİR GRUP, PROTESTODA BULUNDU





Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi grubunun, Kayseri'deki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle buluştuğu toplantıda gergin anlar yaşandı.

Toplantının açılışında konuşan Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Grubu Başkanı Ahmet Taşgetiren, Kayseri'ye sivil toplum kuruluşlarının, çözüm süreciyle ilgili görüşlerini almak üzere geldiklerini belirtti. Taşgetiren, Türkiye'nin başına musallat olan terör belasının 30 yıldır kan akıtmaya devam ettiğini, anaların gözyaşlarının bir türlü dinmediğini ifade ederek, ''Bu terör belasının son bulması için hükümet bir yöntem belirledi ve süreç devam ediyor. Biz de bu sürece katkı sağlamak amacıyla çalışıyoruz'' dedi.
Taşgetiren, toplantıda, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini dinleyeceklerini, daha sonra ise soruları cevaplayacaklarını söyledi.




Toplantıya katılan bazı milliyetçi gruplar da söz alarak konuşmaya başladılar. Bu arada bazı gruplar arasında sözlü atışma yaşandı. Sözlü atışmaların şiddetlenmesi üzerine, Akil İnsanlar Heyeti Başkanı Ahmet Taşgetiren, bazı grupların bulunduğu masalara giderek, tansiyonun düşürülmesi için görüşmelerde bulundu. Taşgetiren'in bu çabası da sonuç vermedi. Taşgetiren bunun üzerine, toplantıyı sona erdirdiklerini bildirdi.


Salonda tansiyon yeniden yükselirken, bazı gruplar gerginliği gidermek için İstiklal Marşı okumaya başladılar. İstiklal Marşı okunurken Akil İnsanlar Heyeti üyelerinin oturdukları yerden kalkmamaları ve sessiz kalmaları ise salonda tansiyonu yeniden yükseltti. Bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, ''Bayrağımızı değiştirmek isteyen adamın Kayseri'de işi yok'', ''Bayrağımıza saygınız olmadığını önceden söylediniz, İstiklal Marşımıza saygınızın olmadığını da şimdi gördük'' şeklinde tepkilerini dile getirdiler.




Akil İnsanlar Heyeti Başkanı Ahmet Taşgetiren, toplantının sona erdiğini ifade etti. Bunun üzerine Akil İnsanlar Heyeti ve salondaki davetliler, toplantıdan ayrıldılar. Akil İnsanlar Heyeti Üyesi Doğu Ergil, bir süre sonra bir grup sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle birlikte salona tekrar döndü ve çözüm süreciyle ilgili sohbet etti.
Öte yandan, akil insanların toplantısı öncesi otel önünde toplanan bir grup, protestoda bulundu. Grup, İstiklal Marşını okumasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.




iha
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39