• BIST 8718.11
  • Altın 2240.86
  • Dolar 32.3271
  • Euro 35.1407
  • Kayseri 3 °C
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 7 °C

Kayseri'de araçta sırtından tüfekle vurulmuş halde bulundu

Kayseri'de araçta sırtından tüfekle vurulmuş halde bulundu
Cinayet Davası'nda iki sanığa 27.5 yıl hapis

Kayseri'de araçta sırtından tüfekle vurulmuş halde bulunan 30 yaşındaki adamı öldürmekten tutuklu yargılanan iki sanığa 27 yıl 6 ay hapis cezası verildi. 


23 Eylül 2016'da Yeni Mahalle, Mithatpaşa Caddesi'nde meydana gelen olayda 38 MB 868 plakalı araç evin bahçesine çarparak durdu. İhbarı değerlendiren polis ekipleri araçta sırtından tüfekle vurulmuş halde Ali A.'nın cansız bedeni ile karşılaştı. Yapılan incelemede, S.A. ve U.P. gözaltına alındı. S.A. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, U.P. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 20 Mart 2017'de görülen ilk duruşmada U.P. de tutuklandı.


Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanıklar S.A.(25), U.P. (28) ve şikayetçi A.A. (35) ile avukatlar hazır bulundu.


25 yaşındaki cinayet sanığı S.A. davanın ilk celsesinde sorgu ve savunmasında, cinayet anını şöyle anlattı: "Cinayetten bir ay önce ölen Ali'nin kardeşi M.A. 'yan baktın' meselesi yüzünden beni bıçaklamıştı. O zaman şikayetçi olmuştu. Olay günü U.P. ile K.A.'nın dükkanına gittik. K.A., Ali A. ile bizi barıştıracaktı. U.P.'nin kullandığı araçta ben önde, K.A. arkada oturuyordu. Olay yerine gittik, o sırada yanımıza bir araç yanaştı ve araçtaki Ali 'sen mi geldin lan' dedi.

O sıra tüfeği çektiğini gördüm, ben de kendimi korumak amaçlı önce havaya ateş ettim, Ali aracını sürdü, bir de arkasından ateş ettim. Değip değmediğini bilmiyorum. Tüfek bana aittir. Tedbir amaçlı yanımda duruyordu, öldürme niyetim yoktu. Husumetimiz de yoktu."


Diğer sanık U.P. ise "Biz Yusuf isimli şahsın yanına uyuşturucu almaya gitmiştik. K.A. onu arayarak geldiğimizi söyledi. Yusuf isimli şahıs da iki dakikaya geleceğini belirtti. Biz onu beklerken Ali geldi, o sıra silahlar sıkıldı. Korktum, araçla kaçmaya başladım. Hem uyuşturucu alacaktık, hem de barışma amaçlı gitmiştik. Tüfekten haberim yoktu. Dipçiksiz, kısa pompalı tüfekti.

Daha sonra S.A.'yı aldığım yere bıraktım" diye konuştu.
Karar verileceği uyarısı ile son sözleri sorulan sanıklardan S.A., "Pişmanım" derken, U.P. de "Benim olayla hiçbir alakam yok. 1 kızım oldu daha kucağıma alamadım" dedi.
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık S.A.'ya 'kasten adam öldürme' suçundan müebbet hapis cezası verdi.

Mahkeme, sanık S.A.'nın tahrik altında bu suçu işlediği gerekçesi ve duruşmadaki iyi hali ile müebbet hapis cezasını 15 yıla kadar düşürdü. Sanık U.P.'ye de aynı suçtan 12 yıl 6 ay hapis cezası veren mahkeme, iki sanığa toplam 27 yıl 6 ay hapis cezası vermiş oldu.
Öldürülen Ali A.'nın şikayetçi ağabeyi A.A. karar sonrası, sanıklara doğru "Noktayı ben koyacağım" diyerek bağırdı.

iha

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39