• BIST 9079.97
  • Altın 2309.701
  • Dolar 32.3391
  • Euro 35.0977
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C

Kayseri'de Başı ezilmiş, sırtından tüfekle vurulmuş halde bulundu

Kayseri'de Başı ezilmiş, sırtından tüfekle vurulmuş halde bulundu
Kayseri'de bir arazide sırtından silahla vurulan, başı sert bir cisimle ezilmiş halde cesedi bulunan Mehmet Avcı'yı öldürmekten tutuklu yargılanan sanık A.H.Y. ömür boyu hapse mahkum oldu.

15253584_10154772602392302_109604375858718296_n-082.jpg

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu sanık A.H.Y., Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile hazır edildi. Ayrıca öldürülen Mehmet Avcı'nın ailesi olan şikayetçiler Ö.A., F.A. ile A.A. ve avukatlar da duruşma salonunda hazır bulundu.
Sanık AH.Y.'nin aracında bulunan kan lekesi ile öldürülen Mehmet Avcı'nın DNA'sının tutup tutmadığına dair Adli Tıp'tan beklenilen raporun geldiği ve raporda araçtaki kan lekeleri ile Avcı'nın DNA'sının uyuştuğu öğrenildi.
Savcı mütalaasında 9 Eylül 2015'te Kayseri - Ankara karayolunun 35. kilometresinde yol kenarında boş bir arazide yerde yatar halde ve üstü örtülü, etrafı taşlarla çevrili bir kişiyi gören vatandaşlar, sırtından av tüfeği ile vurulan, başı sert bir cisimle ezilmiş erkek cesediyle karşılaştı. Jandarmaya haber verilmesinin ardından olay yerinde yapılan incelemede cesedin 30 yaşındaki Mehmet Avcı’ya ait olduğu tespit edildi. Sanık A.H.Y.'nin eşi ile Mehmet Avcı'nın mesajlarına ulaştığı ve Avcı'ya karşı öfke ve nefret duyduğu iddia edildi. Savcı, sanık A.H.Y.'nin 'kasten adam öldürme' suçundan cezalandırılmasını talep etti.
"Bu hapishane FETÖ'cülerden çok kalabalık"
Sanık A.H.Y. ise raporu ve savcılık mütalaasını kabul etmediğini belirterek, "Maktulü bilinmeyen bir yerden almışım, bilinmeyen bir yerde öldürmüşüm, bilinmeyen bir yere atmışım. Böyle birşey olamaz. Bu hapishane FETÖ'cülerden çok kalabalık. 400 kişilik cezaevine binlerce mahkum geldi. Kuzenimin cenazesi için Kayseri'ye geldim. Ben mağdurum. Sadece iki avukatıma bu konuyu araştırsınlar diye 100 bin TL verdim. Cezaevinde 3 kez darba uğradım. Olaydan 4 ay sonra tutuklandım. En ufak bir suçum yok. Masumum, beraatımı istiyorum " dedi.
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık A.H.Y.'ye Mehmet Avcı'yı kasten öldürdüğü gerekçesiyle müebbet hapis cezası verdi. Mahkeme sanığa indirim maddesi uygulamadı.
TELEFON KAYITLARI DİNLEYENLERİ ŞOK ETMİŞTİ
Cinayet sonrası sanık A.H.Y. ile eşi A.Y. arasında geçen 3 bölümden oluşan telefon kayıtları önceki celselerde mahkeme salonunda dinlenmişti. Telefon kayıtları dinlenmeden önce mahkeme başkanı duruşmayı izleyenlerine ses kaydının 'küfür ve hakaret içerikli' olduğu uyarısında bulunmuştu. Ses kaydında sanığın eşi A.Y.'nin 'Mehmet öldürülmüş biliyor musun? Kim öldürmüş?' sorusuna sanığın "Eline koluna sağlık. Onu paramparça etmişler. Kafası beyni yokmuş. Hem kafasını ezmişler, hem sıkmışlar. Her şeyden haberim var" dediği duyuldu. A.Y., "Kim yapmış olabilir ki?" sorusuna ise, A.H.Y. şu cevabı veriyor: "Mesela ben. Tek ben yaparım o işi, zevkle. Birinci isim de zaten benim. Ayağındaki çorabı ile dövmeden bilmişler. He ben öldürdüm, ne yapacaksın. Sıra sende, sıra senin kardeşinde' dediği duyulmuştu.

iha

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39