• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C

KAYSERİ'DE BAYRAMI KUTLAMAK İSTEYEN İKİ GRUP TARTIŞTI

KAYSERİ'DE BAYRAMI KUTLAMAK İSTEYEN İKİ GRUP TARTIŞTI
Van'da meydana gelen deprem nedeniyle kutlamaların iptal edilmesine tepki gösteren Türk Eğitim Sen 2 No'lu Şube üyeleri, sessiz yürüyüş yaptı.
İki ayrı grubun yaptığı yürüyüş sonrası çıkan tartışmada, taraflar birbirlerini provokasyonla suçladı. Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube üyesi yaklaşık 7 kişilik grup, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının iptal edilmesine tepki için sessiz yürüyüş yaptı. Yürüyüşe dahil olan öğrenci ve kadınların bulunduğu ayrı bir grubun da birleşmesiyle topluluk Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Burada konuya ilişkin açıklama yapmak isteyen Kamu-Sen İl Temsilcisi Ali İhsan Öztürk ile kalabalığa sonradan dahil olan grup arasında sözlü tartışma çıktı. Taraflar birbirlerini provokasyon yapmakla suçlarken, gruba sonradan katılanlar yapılacak açıklamaya dahil olmayacaklarını söyledi. Kendilerinin hiçbir siyasi partiyle veya dernekle alakaları olmadığını söyleyen grubun sözcüsü Tülay Eraslan, "Biz kendimizi kullandırtmayız. Buraya çocuklarımızla geldik ve bayramı kutlamak istedik. Biz gidelim, ondan sonra Türk Eğitim Sen olarak açıklamalarınızı yapın" dedi.

ATATÜRK'ÜN GENÇLİĞE HİTABESİNİ YANLIŞ OKUTTU
Van'da şehit olan eğitimciler adına burada bulunduklarını ve Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamak istediklerini anlatan Eraslan, "Burada bulunmamızın en büyük sebebi Van'da şehit olmuş meslektaşlarımızdır. Van'daki afetten dolayı iptal edilen etkinlikleri burada kutlamayı istedik. Van'da da bayramın kutlanmasını umut ediyoruz" dedi.

Konuşmasının ardından kendi grubuna Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okutmak isteyen Eraslan, hitabeyi yanlış okuttu. Grup, defalarca yanlış okunan hitabeyi kendince düzeltmeye çalıştı. Eraslan daha sonra basın mensuplarından özür dileyerek heyecandan yanlış okuttuğunu söyledi.

Kamu-Sen İl Temsilcisi Ali İhsan Öztürk ise, grubun ardından yaptığı konuşmasında Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının iptal edilmesine tepki gösterdi. Böyle bir günde tartışma yaşanmasının üzücü olduğunu söyleyen Öztürk, Türk Eğitim Sen 2 No'lu Şube'nin her açıklama ve eyleminde sürekli provokatörlerin bulunduğunu kaydetti.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39