• BIST 8793.17
  • Altın 2239.515
  • Dolar 32.3387
  • Euro 35.0829
  • Kayseri 9 °C
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C

KAYSERİ'DE BİR EVDE BÜYÜK DOLANDIRICILIK

KAYSERİ'DE BİR EVDE BÜYÜK DOLANDIRICILIK
Kayseri’de ellerinde telsiz ve tabanca bulundurarak kendilerine polis süsü verip bir eve giren ve sandıkta bulunan 500 bin TL para, 34 cumhuriyet altını, 10 çeyrek altın ve 8 burma altın bileziği alarak kaçtıkları iddiasıyla yargılanan 5’i tutuklu 6 sanık

FİLM GİBİ OPERASYON İLE GASP YAPMIŞLARDI 


27 Aralık 2017’de Melikgazi ilçesi Karacaoğlu Mahallesi Baruthane Sokak’ta meydana gelen olayda iddiaya göre N.G.(45), E.G.(39), M.Ş.G. (45), Orhan Ö.(47), M.G.(33), B.S.(39) yaptıkları plan sonrası ellerinde telsiz ve tabanca bulundurarak kendilerine polis süsü verip besicilik yapan F.G. (62), L.G.(73), İ.G.(19) ve G.G.(22)’nin bulunduğu ikamete girdiler.

Şüpheliler evde arama yaptıkları ve F.G.’nin cebinde bulunan sandık anahtarını zorla alarak sandık içerisinde 500 bin TL para, 34 cumhuriyet altını, 10 çeyrek altın ve 8 burma altın bileziği alarak ikametten ayrıldılar.

Polis ekipleri tarafından yapılan çalışma neticesinde olayın şüphelileri yakalanırken, ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda değişik marka ve modellerde tabanca fişeği, şarjörler, tüfekler, bıçak ve muşta ele geçirildi.

Emniyet’teki sorgularının ardından Adliye’ye sevk edilen şüphelilerde N.G.(45) adli kontrol kararı ile serbest bırakılırken, şüpheliler E.G.(39), M.Ş.G. (45), O.Ö.(47), M.G.(33) ve B.S.(39) ‘nitelikli yağma ve gasp’ suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildiler. 


Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanıklar E.G.(39), M.Ş.G. (45), O.Ö.(47), M.G.(33) ve B.S.(39) ile tutuksuz sanık N.G.(45) ve avukatları hazır bulundu. Duruşmaya mağdurlar F.G. (62), L.G.(73), İ.G.(19) ve G.G.(22) ile avukatı da katıldı. 


“ELİMİ PLASTİK KELEPÇE İLE BAĞLAYIP, SİLAHLA BAŞIMDA BEKLEDİLER” 


Mağdur F.G. mahkemede ifadesinde başından geçen olayı şöyle anlattı: “M.Ş.G., E.G. ve N.G. benim öz yeğenim olurlar. Hayvan alımı satımı yaparım. Olay tarihinde uyuyorduk, gece 1’e geliyordu, kapı çaldı.

‘Kimsin’ diye seslendim. ‘polis, hakkınızda şikayet var’ dediler. Pencereden baktığımda ellerinde telsizle 5-6 kişi vardı. Kapıyı açtığımda O.Ö. ile M.G. içeri girip, beni yere yatırdılar. Üzerime çıktılar, ellerimi plastik kelepçe ile bağladılar. O.Ö. başımda silah ile bekledi.

Diğer M.G. ise içeride arama yaptı. Odalarından eşim, kızım ve oğlum geldi. Oğlumun da elini kelepçelediler. Sandığı bulmuşlar, anahtarını istediler, sandıktan paraları aldığını gördüm. Elim bağlı olmasına rağmen ‘paraları nereye götüreceksiniz’ diye sorarak ellerinden aldım.

Bunların incelemeye gideceğini söyleyerek bana vurdular, elimden alıp, kaçtılar. Peşlerinden gittik ama yetişemedik. 500 bin TL para, 35 Cumhuriyet altını, 9 yarım altın ve çeyrek altınlar vardı. Hayvan almaya gidecektim, o yüzden paralar sandıkta duruyordu. Hiçbir şekilde param iade edilmedi. Şikayetçiyim.” 


Diğer mağdur İ.G. de kendisini iki şüphelinin plastik kelepçe ile bağladıklarını söyleyerek, “Evden çıkmadan önce by lock incelemesi yapacaklarını söyleyip, telefonları da istediler. Sonra sandığı bulunca paraları alıp, babamı darp ettikten sonra kaçtılar” dedi. 


SUÇU İKİ SANIK İTİRAF ETTİ 
Suçunu mahkemede itiraf eden tutuklu sanık O.Ö., “M.Ş.G. benim yanıma geldi. Amcası F.G.’nin PKK’ya para aktardığını, uyuşturucu işi yaptığını söyleyerek, ‘Bunun parası helaldir’ dedi. Bir mağazaya giderek plastik kelepçe ve malzemeler aldık.

Ben sporcuyum, müsabakalarda kullandığım telsizi de alarak, eve gittik ve eylemi gerçekleştirdik. Parayı alıp, olay yerinden kaçtık. Ancak mağdurun dediği kadar para yoktu” diye konuştu. Tutuklu sanık M.G. de suçunu kabul ederken, diğer sanıklar E.G., M.Ş.G.., B.S. ve N.G. ise üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmediler. 


Cumhuriyet Savcısı verdiği mütalaasında tutuklu sanıklar E.G.(39), M.Ş.G. (45), O.Ö.(47), M.G.(33) ve B.S.(39)’nin ‘nitelikli yağma’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından iki kez cezalandırılmalarını, tutuksuz sanık N.G.(45)’nin ise beraatını talep etti. 


Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının savcılık mütalaasına cevap vermek için süre istemesi üzerine duruşmayı Nisan’a erteledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39