• BIST 9055.87
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

KAYSERİ'DE BU YIL ODUN VE KÖMÜR FİYATLARI ARTTI

KAYSERİ'DE BU YIL ODUN VE KÖMÜR FİYATLARI ARTTI
Kayseri Katı Yakıt ve Kömür Satıcıları Derneği Başkanı Mehmet Tiryakioğlu

Kayseri Katı Yakıt ve Kömür Satıcıları Derneği Başkanı Mehmet Tiryakioğlu, bu yıl odun fiyatlarına zam geldiğini, kömür fiyatlarının dolar bazında geçen seneye göre aynı olduğunu fakat dolar yükseldiği için geçen yıla göre zam geldiğini söyledi. 
Kayseri Katı Yakıt ve Kömür Satıcıları Derneği Başkanı Mehmet Tiryakioğlu, kış aylarının yaklaşmasıyla vatandaşın ihtiyacı olan odun ve kömürleri hazırladıklarını söyledi. Tiryakioğlu, “Piyasa daha açılmadıysa da vatandaşın ihtiyacı olan odun ve kömürü hazırladık. Müşterilerimize en iyi şekilde hizmet etmeyi hedefliyoruz. Bunun için de ön çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.
ODUN FİYATLARI BU YIL ZAMLI
Odun fiyatlarının geçen yıla göre artış gösterdiğini ifade eden Tiryakioğlu, “Bu sene odun fiyatlarında fark oldu çünkü kaynak bulunmadığı için oduna 15 TL zam geldi. Odunun tonuna 60 TL zam geldi. Şuanda 450 ila 500 TL arası kırılmış ev teslimi odun veriyoruz. Kömür fiyatları geçen sene dolar bazında aynı fiyatta. Ancak doların yükselmesi kömüre de zam getirdi. 1 ay önce 600 TL’ye sattığımız kömür şuanda 670 ila 680 TL arasında. Dolar yükselince satışımız kısmen zorlaştı. Açık hesap kömür veremiyoruz. Bugün dolar 2 bin 800 liraya yaklaştı. 3 bin lira olsa ve 100 lira zam olsa bizim açık hesap girdiğimiz kar gidiyor. Çok zorlanıyoruz” şeklinde konuştu.
Kalorifer merkezi ısınma sistemi olan binalarda doğalgaza geçilmesini kendilerini zora soktuğunu kaydeden Dernek Başkanı Mehmet Tiryakioğlu, “Geçen sene 20 Mayıs’ta mali kurulu aldığı karar göre Kayseri’de kalorifer merkezi ısınma sistemi olan binalarda doğalgaz yanması için bir karar alındı. Bunun gerekçesi de hava kirliliği oldu. Oysa Kayseri’mizde birinci derecede hava kirliliği var. Bu hava kirliliği zannedildiği gibi insan sağlığına zarar verecek bir kirlilik değildir” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39