• BIST 8718.11
  • Altın 2244.297
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.1686
  • Kayseri 3 °C
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 7 °C

Kayseri'de cinayet molozlar içine gömülü kadın cesedi

Kayseri'de cinayet molozlar içine gömülü kadın cesedi
Kayseri polisi, 2015 yılında işlenen vahşi cinayeti aydınlattı

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 2015 yılında kayıp olarak aranan Suriye uyruklu kadının boğularak öldürülüp çuval içerisinde gömüldüğünü tespit ederek, olayla ilgili 5 kişiyi gözaltına aldı. 


Edinilen bilgiye göre, 4 Temmuz 2015 tarihinde Suriye uyruklu A.Z., annesi Hamide Cüneyd’den haber alamadığı gerekçesiyle polis merkezine başvuruda bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, yaklaşık 2 ay önce kadının öldürülmüş olabileceğini değerlendirerek Kayıp Şahıslar Büro Amirliğinden soruşturma dosyasını alarak çalışmalara başladı.

20170320aw015712_07-(1).jpg

Yapılan çalışmalar neticesinde Hamide Cüneyd’in 3 Temmuz 2015 tarihinde yardım almak amacıyla Suriye uyruklu A.E.’nin evine gideceği bilgisine ulaşıldı. Bu bilgi doğrultusunda başlatılan teknik takip ve şüphelilere ait telefonların incelenmesi sonucu Hamide Cüneyd’e ait cep telefonunun Gaziantep’te kullanılmaya başlandığı belirlendi. Gaziantep ve İstanbul Emniyeti ile yapılan ortak operasyonlar sonucu Suriye uyruklu A.E. (41), Suriye uyruklu Y.K. (43), Suriye uyruklu M.Ö. (19) ile H.İ. (36) ve H.Ö. (32) yakalanarak gözaltına alındı.

20170320aw015712_02.jpg

Gözaltına alınanlardan A.E. ifadesinde, Hamide Cüneyd’i olay günü yardımda bulunacağı bahanesi ile çağırdığını, burada arkadaşı Y.K. ile birlikte bez ile boğarak öldürdüklerini, kadının kollarında ve boynunda bulunan altın bilezikleri, kolye ve küpeyi, çantasında bulunan diğer altınları, parasını ve cep telefonunu aldıklarını, daha sonra cesedi iki çuvala yerleştirdikten sonra Melikgazi ilçesi Selçuklu Mahallesi’nde boş araziye araçla gelerek moloz yığınları içine gömdüklerini söyledi.
Zanlı A.E., ifadesinde ayrıca Y.K.’nin ikametine gelerek Hamide Cüneyd’e ait manto, çanta, ayakkabı ve kimlik kartlarını yakıp, Suriye uyruklu ticari taksicilik yapan bir kişiyi arayarak Gaziantep’e gittiklerini söyledi. A.E., burada öldürdükleri Hamide Cüneyd’den aldıkları altınları 30 bin TL’ye çevirdiklerini, cep telefonunu 100 TL’ye sattıklarını, kadının üzerinden aldıkları bin euro, 200 ABD doları, 750 TL ile 10 bin Suriye lirasını Y.K. ile paylaştığını itiraf etti. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, şüphelilerin belirttiği Selçuklu Mahallesi Gülören Sokak'taki boş arazide iş makineleri ile ceset aramasına devam ederken, gözaltına alınan 3’ü Suriye uyruklu 5 kişi emniyetteki işlemlerin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi. 

Cinayet Büro Amirliği ekipleri faili meçhulleri çözmeye devam ediyor
Öte yandan İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular’ın göreve gelmesiyle birlikte Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği bünyesinde oluşturulan özel ekip, faili meçhul cinayetleri çözmeye devam ediyor. Geçtiğimiz dönemlerde 17 yıllık cinayet, kuyu cinayeti, seri çoban cinayetleri, çürük diş cinayeti gibi faili meçhul dosyaları aydınlatan ekipler, suçluları adalete teslim etmeyi sürdürüyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39