• BIST 9079.97
  • Altın 2300.766
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1039
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

Kayseri'de çok Büyük Vurgunun perde arkası

Kayseri'de çok  Büyük Vurgunun perde arkası
Kayseri Melikşah Üniversitesi'nin arazisini ucuza kapattığını belirten Ekrem Yücel Sabah Gazetesi'ne çarpıcı iddialarda bulundu.
Arazi mağduru olduğu öne sürülen Ekrem Yücel: Hisseme karşılık 5 daire almam gerekirken 2 daire aldım. 
Korkutulduğumuz için bu tuzağa düştük.
Kayseri'de Paralel Yapı'ya yakınlığıyla bilinen Melikşah Üniversitesi'nin, vatandaşları baskıyla sindirerek ucuza kapattığı arsaların sadece birinden 6 milyon 300 bin lira rant elde ettiği ortaya çıktı. Kayseri'nin Talas ilçesinde bulunan Melikşah Üniversitesi'ne yönelik "Örgütlü yağma" suçlamasıyla düzenlenen operasyon, çok sayıdaki mağdura umut ışığı oldu. Üniversitenin mütevelli heyet üyeleri ile bazı idarecilerinin gözaltına alındığını duyan vatandaşlar, cumhuriyet savcılığına giderek şikâyetçi oldu. 2008 yılından bu yana yerleşke alanını genişletmeye çalışan Melikşah Üniversitesi'nin, hemen yanı başında bulunan arazi sahiplerine bölgenin kamulaştırma alanı olduğunu, yargıya başvurmaları halinde daha düşük bir bedel belirleneceğini söyleyerek anlaşmaya zorladığı öne sürüldü. 
 
KAMULAŞTIRMA GÖZDAĞI 
Ankara'da yaşayan ve Melikşah Üniversitesi'ne operasyon yapıldığını haberlerden öğrenen mağdurlardan Ekrem Yücel, Kayseri'ye gelerek üniversite hakkında şikâyetçi oldu. Dedesinden kalan 6 bin metrekare arsada 6 hissedar olduklarını söyleyen Yücel şunları anlattı: "2 yıl önce Melikşah Üniversitesi'nin kurucusu Burç Eğitim ve Sağlık Vakfı yöneticileriyle görüştüm. Bana bir harita gösterip, arsamızın bulunduğu bölgenin kamulaştırma alanı olarak ilan edildiğini söylediler. Yargı yoluna gitme hakkımın da bulunduğunu ancak mahkemeye başvuran bir arsa sahibinin arazisinin metrekaresine 97 lira gibi çok küçük bir değer biçildiğini iddia ettiler. Ben de bu korkuyla ve arsanın sonuçta üniversite için kamulaştırılacağını düşünerek anlaşmaya imza attım. Diğer hissedarlar ve birçok arsa sahibi de benim gibi arazinin kamulaştırılacağını düşünerek arsalarını başka yerlerdeki çok düşük değerde daireler karşılığı üniversiteye verdi." Ekrem Yücel sözlerine şöyle devam etti: "Arsanın bulunduğu Mevlana Mahallesi'nde araziler daha değerli. 6 bin metre karelik arsayı müteahhide verseydik 30 daire alacaktık. Melikşah Üniversitesi'nden ise emlak fiyatları daha düşük olan Anayurt Mahallesi'nden 12 daire alabildik. Arsamızın toplam değeri 7.5 milyon TL, benim hissem de 1 milyon 500 bin TL'ydi. Melikşah Üniversitesi'nin bize verdiği dairelerin değeri ise 1 milyon 200 bin TL. Yani Melikşah Üniversitesi sadece bizim arsadan 6 milyon 300 bin liralık rant elde etti. Hisseme karşılık en az 5 daire almam gerekirken, toplam değerleri 200 bin lira olan 2 daire almak zorunda kaldım. Yani 1 buçuk milyon TL'lik hissem, 200 bin TL'ye gitti. Korkutulduğumuz ve yıldırıldığımız için böyle bir tuzağa düştük. Operasyon haberini duyunca hakkımı geri alma umuduyla Kayseri'ye gelip şikâyetçi oldum. Hukuk mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim." 
 
ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST...
Kayseri'de örgütlü yağma iddiasıyla 2 gün önce gözaltına alınan Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı, TÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi ve Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak ve 6 kişi, dün sabaha karşı biten duruşma sonrası 3'üncü Sulh Ceza Mahkemesi'nce adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yurtdışında bulunan mütevelli heyet üyeleri İlhan Miraboğlu, Hamdi Kınaş, Halit Şeker ve Erol Karadudu hakkında da yakalama kararı çıktı. Polis midibüsüyle adli kontrol için adliyeye getirilen işadamları, şirketlerine ait makam araçlarıyla evlerine döndüler.
 
Sabah
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39