• BIST 9079.97
  • Altın 2330.649
  • Dolar 32.3585
  • Euro 34.9623
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 12 °C

Kayseri'de çok sayıda araç dere yatağına sürüklendi - video

Kayseri'de çok sayıda araç dere yatağına sürüklendi - video
Kayseri'de etkili olan sağanak yaşamı olumsuz etkiledi.

Sel nedeniyle Hisarcık İbrahim Tennuri Mahallesi'nde yol kenarında park halindeki çok sayıda araç dere yatağına sürüklendi. Bazı vatandaşlar, selde sürüklenen araçlarını bulamadı. Dere yakınlarındaki evlerde yaşayan ve su basması sonucu mahsur kalan vatandaşlar itfaiye ile Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerinin yardımıyla kurtarıldı.

Kent merkezine kadar inen sel suları nedeniyle Kayseri-Erciyes ve Kayseri-Talas yolu Kartal kavşağından itibaren ulaşıma kapatıldı. Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) ekiplerinin yaptığı çalışma sonucu Kayseri-Talas yolu ulaşıma açıldı.

Erciyes Üniversitesi Yerleşkesine kadar ulaşan sel nedeniyle üniversiteye giriş yolları da kapatıldı. İş makineleri yerleşkede temizlik çalışması yaptı.

AFAD ekipleri el fenerleriyle sokakları ve selin sürüklediği araçları kontrol etti.

-"Sel suları büyük bir gürültüyle geldi"-

Sel geldiğinde yol kenarında arkadaşlarıyla çalışma yaptığını anlatan 62 yaşındaki Ahmet Namaldı, suların büyük bir gürültüyle geldiğini söyledi.

Ne olduğunu anlayamadıklarını ifade eden Namaldı, "Selin geldiğini görünce arkadaşlarıma 'kaçın' diye bağırdım. Her birimiz bir tarafa dağıldık. Kökünden sökülen ağaçlarla yol kenarında ne kadar araba varsa hepsi sürüklenip derenin içine döküldü. İki genç köprünün demirlerine tutundu ve iş makinesindeki bir arkadaş gençleri kurtardı. Sürüklenen arabaların içinde de vatandaşlar vardı" diye konuştu.

Selin yaklaşık bir saat sürdüğünü ve paniğe neden olduğunu anlatan Namaldı, "Elimiz kolumuz bağlandı, ne yapacağımızı bilemez hale geldik" dedi.

Namaldı, benzer bir olayın 45 yıl önce yaşandığını ancak dere yatağının geniş olması nedeniyle çok fazla hasar oluşmadığını dile getirerek, "Dere yatakları daraltıldı. Her yağmur yağdığında dere taşıyor" ifadesini kullandı.

Aracı sele kapılan Ferdi Kafa da şunları söyledi:

"Ailemle çay bahçesine gelmiştik. Bir anda sel geldi ve yol kenarındaki araçları sürükledi. Çay bahçesi biraz yüksekte olduğu için bize bir şey olmadı ama korkudan aşağıya inemedik. Çay bahçesinden çıksaydık sel bizi de götürecekti. Yaklaşık bir saat kadar burada mahsur kaldık. Suların çekilmesiyle aracımı aramaya başladım ama hala bulamadım."

Yunus Doğan da sel nedeniyle ahırı ve samanlığının yıkıldığını, iki keçisinin telef olduğunu söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39