• BIST 9092.43
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9287
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

KAYSERİ'DE DİLENCİLİK YAPAN SURİYELİ

KAYSERİ'DE DİLENCİLİK YAPAN SURİYELİ
- DİLENCİLİK YAPAN 400 SURİYELİ KAMPLARA GÖNDERİLDİ

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, 'Dilenciliği Meslek Edindirmeyelim' projesi çerçevesinde yapılan çalışmalarda, dilencilik yapan 400 Suriyeli'nin kamplara gönderildiğini söyledi. 
Ağustos ayında başlatılan Dilenciliği Meslek Edindirmeyelim projesi ile ilgili olarak bilgi veren Vali Orhan Düzgün, "Dilencilik ihtiyaç sahibi vatandaşlardan daha ziyade maalesef bunu meslek edinmiş olan bazı kişilerin vatandaşlarımızın kutsal duygularını sömürerek hem çevreyi rahatsız etmesi, hem de insanların bu iyi niyetli duygularını suistimal etmesidir. İlimizde eskiden beri devam eden kendi vatandaşlarımızdan oluşan dilencilerin hem de yurt dışından gelen yabancı uyruklu vatandaşların dilencilik yapmalarının önüne geçmek amacıyla İl Emniyet Müdürlüğümüzün organizesinde birçok kamu kurumlarımızın iştirakiyle Büyükşehir belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, Müftülük ve diğer ortak, paydaş kuruluşların katkısıyla böyle bir mücadele başlattık" dedi.
"Tanıtım broşürlerimiz, afişlerimiz ve duyurularımız yapıldı. Aslında dilenciliğin önlenmesinde de vatandaşlarımızdan büyük bir katkı bekliyoruz. Vatandaşlarımız bu dilencilere para vermedikleri taktirde onlar kendiliklerinden sokaklardan çekileceklerdir. Belki bir iki hafta daha devam edecek ama ellerine bir şey geçmediği zaman bunu terk edeceklerdir" ifadesinde bulunan Vali Düzgün, "Sadece vatandaşlarımıza bırakmadan Emniyet Müdürlüğümüz ve zabıta ekiplerimizle sokaklardaki dilencileri toplayarak onların toplumun huzurunu bozmaması, trafiğin akışını bozmamaları için gerekli tedbirleri almaya gayret ediyoruz" dedi ve şunları söyledi:
"Yabancı uyruklu dilencileri toplayarak ülkemizin güney sınırındaki kamplara gönderdik. Yaklaşık 400’ün üzerinde dilencilik yapan Suriye uyruklu kişileri bu kamplara gönderdik. Sokakta mendil satan, arabaların camlarını silen küçük yaşta çocuklar oluyor. İnsanlarımız merhamet duygularıyla alışveriş yapma ihtiyacı hissediyorlar. Aslında sokakta çalışan çocuklardan alınan her ürün ve verilen her para o çocukları sokakta çalışmaya, sokakta kalmaya ve değişik suçlarla tanışmaya yöneltiyor. Onun için vatandaşlarımızdan iki isteğimiz var. Hem dilencilere para vermesinler, bizim dilencilikle mücadelemizi kolaylaştırsınlar hem de küçük yaşta sokakta satış yapan çocuklardan alışveriş yapmasınlar."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39