• BIST 8986.97
  • Altın 2297.275
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0665
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C

KAYSERİ'DE DOWN SENDROMLU ÇOCUĞA DAYAK İDDİASI

KAYSERİ'DE DOWN SENDROMLU ÇOCUĞA DAYAK İDDİASI
DOWN SENDROMLU ÇOCUĞA DAYAK İDDİASI KAYSERİ’DE ÖZEL EĞİTİM OKULUNDA ÖĞRENİM GÖREN DOWN SENDROMLU ÖĞRENCİNİN AİLESİ DAYAK İDDİASIYLA ŞİKAYETTE BULUNDU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ BİLAL YILMAZ: “ÖĞRENCİMİZİN SINIF ARKADAŞLARI TARAFINDAN İSTEM DIŞI DARP EDİ
Kayseri’de, Down sendromlu E.Ü.’nün annesi Safiye Okur, çocuğunun okulda usta öğretici tarafından şiddete maruz kaldığı gerekçesi ile şikayette bulundu. Yapılan şikayet sonrasında inceleme başlatıldı.

Edinilen bilgiye göre, Melikgazi ilçesine bağlı Konaklar Mahallesi’nde bulunan Melikgazi Özel Eğitim Okulu’nda okuyan kızı E.Ü.’yü ziyarete giden Safiye Okur’un, kızının gözünün morardığını fark ettiği öğrenildi. Safiye Okur’un karakola giderek, kızının darp edildiği iddiasıyla şikayetçi olduğu ve şikayet sonrasında doktor raporu alındığı bildirildi.

Konuşla ilgili olarak açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, konunun doğru olduğunu ancak yapanın bir öğretmen olmadığının altını çizerek, “Özel bir okulda öğrenim gören özürlü bir öğrencimizin darp edildiğiyle alakalı bir bilgi aldık. İlk gelen haber öğretmenin darp ettiği yönündeydi” dedi.

Yılmaz, gerekli görevlendirmeyi yaptıklarını ve inceleme sonrasında öğrencinin sınıf arkadaşları tarafından istem dışı darp edildiğinin altını çizerek, “Okulda ki yetkililer konuyla ilgili öğrencinin babasına bilgi vermiş ancak baba eşi ile ayrı yaşadığı için bunu anneye bildirmemiş. Olay adli mercilere de intikal etmiş durumda. Bu öğrenciye olay sorulduğu zaman usta öğreticinin kendisini dövdüğünü söylüyor. Okul ise o saatte bahsi geçen usta öğreticinin okulda olmadığını iddia ediyor. Biz idari süreci başlattık. Bu olaya hangi açıdan bakarsanız bakın üzücü bir olay” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz, söz konusu okulda sertifikasız öğretmenlerin çalıştığı yönünde iddiaların da bulunduğunu ve okulla ilgili olarak çok yönlü araştırma başlatıldığını söyledi.
iha
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39