• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3591
  • Euro 34.9446
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C

KAYSERİ'DE ECZACILARDAN FAKSLI EYLEM

KAYSERİ'DE ECZACILARDAN FAKSLI EYLEM
ECZACILARDAN FAKSLI EYLEM12. BÖLGE KAYSERİ ECZACI ODASI BAŞKANI OĞUZHAN ULUTAŞ:"ECZACILARIMIZ VE HALKIMIZ 27 GÜNDÜR MAĞDUR DURUMDA"
Kayseri'de 12. Bölge Eczacı Odası ilaç kriziyle alakalı Sağlık Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve ilgili bürokratlara toplu faks çekme eylemi gerçekleştirdi.
PTT önünde basın açıklaması yapan 12. Bölge Kayseri Eczacı Odası Eczacı Oğuzhan Ulutaş,"İlaç firmalarıyla devletin anlaşmamasından dolayı çıkan krizde bugün 27. gün. Eczacılarımız ve halkımız 27 gündür mağdur durumda. Biz artık bu ilaç krizinin çözülmesini istiyoruz. 350 kalem ilaç şuanda piyasada bulunmamakta. Eczacılar tam 27 gündür stoklarında bulunan ilaçları zararına sattılar. Halkımızın mağdur olmaması adına da fedakarca bu görevi yerine getirmeye devam ediyorlar. Ancak ilaç firmalarının bu kural tanımaz tavrına ilgililerin artık son vermesini istiyoruz" diye konuştu.
Oğuzhan, konuşmasının ardından Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürü Saim Kerman ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Fatih Acar'a, "5 ve 10 Kasım 2011 tarihlerinde yapılan değişikliklerden kaynaklı olarak eczanemde özellikle fiyat düşüşlerinden kaynaklı stok zararım ve hesaplanma şeklindeki yanlışlık devam eden Kamu Kurum İskontoları tutarlarından kaynaklı zararım katlanarak artmıştır. Ortaya çıkan bu zararın tazmin edilmemesinden ilaç firmaları sorumludur. Ancak kamu otoriteleri tarafından usul ve esasları belirlenmiş olan değişikliklerden kaynaklı olarak özellikle stoklarımda oluşan ve Kamu Kurum İskontoları tutarlarından kaynaklı zararlarımın ilaç firmalarınca ödenmeyeceği, çünkü firmaların bu kararları tanımadıklarını beyan ettikleri bir durum ortaya çıkmıştır. Sağlık ve ilaç hizmeti sunmak yerine ilaç firmalarının kamu tarafından alınan kararları uygulamasından kaynaklı oluşan zararlarım ile uğraşmak zorunda kalıyorum ve eczanemin geleceğinden endişeliyim. Bu nedenle artık sürdürülemez bir hale gelmiş olan mevcut zararımın tazmini konusunda ilaç firmalarına gerekli uyarıların ve yaptırımların tarafınızca ivedilikle yapılması hususunda gereğini arz ederim" yazılı faksı yolladı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39