• BIST 9126.46
  • Altın 2324.175
  • Dolar 32.3577
  • Euro 35.0008
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

Kayseri'de Evleri yanan 11 kişilik aile, sokakta kaldı

Kayseri'de Evleri yanan 11 kişilik aile, sokakta kaldı
Kayseri'de kirada oturdukları evleri yanan 11 kişilik aile, dışarıda kaldı.

Ailenin en küçük kız çocuğu Asbin'in 'terliğim yandı, terlik istiyorum' diye gözyaşı dökmesi komşuları duygulandırdı.

Kayseri'de sabah saatlerinde belirlenemeyen bir sebepten dolayı kirada oturdukları evleri yanan 11 kişilik aile, kış başlamadan evsiz kaldı. 9 kişinin oturduğu sobalı ev çıkan yangın sonucu kullanılamaz hale gelirken, kalem satarak ve hurda toplayarak geçinen aile sokakta kaldı. Evlerinde bulunan ve zor güç aldıkları bütün eşyaları yanan aile, yanan eşyalarının arasında gözyaşı döktü.

Durumlarının zor olduğunu ve özürlü torunlarının bulunduğu söyleyen Sevcan Korucu, olayı anlattı. Korucu, "Ben ilacımı aldım. Geline çay demlettim. Çayı demlerken gelinim 'anne duman' dedi. Baca tütmüyordu. Normal duman zannettim. 'Cam açın' dedim. O zamana kadar duman daha çok yükseldi. Dumanın nereden geldiğini bilmiyorduk. Sobaya baktım, ateş yok. Kira paramızı verememiştik. Bir yerlerden borç bulduk. Kiramızı, elektrik ve su faturamızı biriktirdik. 3 bin TL'ye yakın paramız vardı. 6-7 aydır kiramızı ödeyemiyorduk. Mağdurduk. Bir yerlerden borç para aldık ve verecektik. Geline 'o paraları kurtar' dedim. Gelinde bana 'odaya giremiyorum, cereyan çekiyor' dedi. O anda büyük oğlum ve eşim yatıyordu. Paraları alamayınca şarteli indirdik. O arada alevler yükseldi ve patlama başladı" dedi.

Büyüklerinden yardım isteyen Sevcan Korucu, "Ben Allah rızası için yardım istiyorum. Dışarıdan gelenlere yardım ediliyor. 2 tane torunumu komşulara bıraktım. Mutfağımız ve odalarımız hep yandı. Tutacak hiçbir şeyimiz kalmadı. Oturacak yerimiz yok. Üstümüzde birşeyimiz yok. Bir eşyamız ve yatacak yerimiz kalmadı. Biz nerede kalacağız? Kış geliyor ve biz yağmurun altın kaldık. Devletimizden yardım istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Haydar Korucu ise, mağdur duruma düştüklerini belirterek, "Yardım istiyoruz. Evimiz yandı. Çoluk çocuğumuz dışarıda kaldı. Mağdur durumda kaldık. Devletimizden yardım istiyoruz. Sadece sırtımızda ki yeleğimizden başka evimizde hiçbir şeyimiz kalmadı" diye konuştu.

"KÜÇÜK ASBİN'İN YANAN TERLİĞİNE AĞLADI"
11 kişilik ailenin en küçük ferdi olan Asbin Korucu, terliği yandığı için gözyaşı döktü. Çıkan yangında kullanılamaz hale gelen oyuncaklarını arayan küçük Asbin, yardım istedi. Hiçbir şeylerinin kalmadığını söyleyen Asbin Korucu, "Hiç birşeyimiz kalmadı. Bize birşeyler verecek misiniz? Bana bir tane terlik ve ayakkabı verin. Üstüm başım yok" diyerek yardım istedi.
Bu arada, çıkan yangında terliği yanan Asbin'in 'Terliğim yandı' diyerek ağlaması, yardıma gelen komşularını duygulandırdı. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39