• BIST 9094.06
  • Altın 2324.811
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.976
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

KAYSERİ'DE EYLEM HAZIRLIĞINDA İDDİALARINA YANIT

KAYSERİ'DE EYLEM HAZIRLIĞINDA İDDİALARINA YANIT
KAYSERİ VALİSİ ORHAN DÜZGÜN:

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, "Konya, Kayseri, Urfa gibi muhafazakar şehirlerde IŞİD'in kanlı eylemler yapmaya hazırlandığı" ilişkin, "Rehavete kapılmadan olabilecek olan her türlü olumsuzluklara karşı devlet olarak kararlılıkla gerek operasyonel gerekse istihbarat faaliyetlerimize devam ediyoruz" dedi.
Erciyes Üniversitesinin 2015-1016 eğitim-öğretim yılının açılış törenine katılan Kayseri Valisi Orhan Düzgün, törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin "Konya, Kayseri, Urfa gibi muhafazakar şehirlerde IŞİD'in kanlı eylemler yapmaya hazırlandığı" iddialarını hatırlatması üzerine Vali Düzgün, "Öncelikle Ankara'daki patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Ülkemizi ve milletimizi derin yasa boğan büyük bir faciaydı. Hayatta kalanlara ve yaralananlara acil şifalar diliyorum. Ailelerine sabır ve metanet diliyorum. Türkiye'mizde son birkaç aydır üzücü olaylar yaşanıyor. Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü bozmak, milletimizi birbirine düşürmek amacıyla değişik oyunlar oynanıyor ve planlanıyor. Millet olarak bizim bu süreçte birbirimize kenetlenmemiz, birbirimize sahip çıkmamız gerekiyor. Milletimizi, gençlerimizi ve ülkemizdeki değişik unsurları farklı yönlere yönlendirmeye çalışanlar var. Onun için bizi yönlendirenlerin yanına değilde, nereye gideceğini bilerek kapısını açan her dolmuşa binmeden bilinçli bir şekilde bu ülkeye, bu millete sahip çıkmamız gerekiyor. Bu bilinçle bu şuurlar hareket etmemiz gerekiyor" diye konuştu.
Kayseri'de huzur ve güvenliğin devamı için emniyet, jandarma ve istihbarat birimlerimiz ile sürekli koordinasyon halinde, sürekli bir araya gelerek ilimizde üzücü bir olay yaşanmaması için gayret gösterdiklerini söyleyen Vali Düzgün, "Bu tür eylemlerin önünü alabilmek için önleyici istihbarat faaliyetleri son derece önemlidir. Gerek emniyet gerek jandarma gerekse istihbarat teşkilatlarımızla yaptığımız toplantılarda bu konulara ağırlık verilerek hem yazılı hem de sözlü talimatlarımla buna önem verilmesini istedik. Bu konuda vatandaşlarımızında bize destek olabileceklerini düşünüyorum. Şüpheli herhangi bir durum gördüklerinde emniyet ve jandarma birimlerimize iletmeleri ve hatta geçen hafta trafik suçları için açtığımız hesaplara da yazılı, sözlü ve fotoğraflı olarak iletebilirler. Bir sıkıntı olduğunda güvenlik birimlerimiz bunun takibindedirler. Olumsuz bir sonuç ile karşılaşmak istemiyoruz. Rehavete kapılmadan olabilecek olan her türlü olumsuzluklara karşı devlet olarak kararlılıkla gerek operasyonel gerekse istihbarat faaliyetlerimize devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39