• BIST 8718.11
  • Altın 2240.877
  • Dolar 32.3243
  • Euro 35.1697
  • Kayseri 6 °C
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 10 °C

Kayseri'de FETÖ Davaları’nda 5’i tutuklu 9 sanık hakkında karar çıktı

Kayseri'de FETÖ Davaları’nda 5’i tutuklu 9 sanık hakkında karar çıktı
Kayseri’de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında görevden uzaklaştırılan astsubayların olduğu davalarda tek tek yargılanan 5’i tutuklu 9 sanık hakkında karar çıktı. 7 sanık 1 yıl ila 10 yıl arasında hapis cezası alırken, 2 sanık ise beraat etti.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde farklı dosyalarda tek tek görülen davalarda tutuklu sanıklar A.S.Y., S.E., M.T., S.B., Y.K. ile tutuksuz sanıklar M.G., E.G., Ö.F.A., E.B. ve avukatları hazır bulundu. 


Görevden uzaklaştırılarak açığa alınan astsubay tutuklu sanık M.T., “10 yıldır silahlı kuvvetlere hizmet eden birisiyim. Uçak bakım astsubaylığı yaparım. Terör örgütü ile adlandırmak bile bana ıstırap veriyor. Beraatımı istiyorum” dedi. 


Tutuksuz sanık astsubay M.G. ise okul yıllarında bu örgüt ile tanıştığını belirterek, “Okul yıllarımda maddi imkansızlık nedeniyle evlerinde kaldım. Sürekli ayrılmak istedim ama ağabeyleri bu davadan vazgeçemeyeceğimi söyleyip şefkat tokadı tehditlerine maruz kaldım” diye konuştu. 


Askerlik görevi bitip, terhis olduktan sonra otobüsten indiği sırada gözaltına alınıp, tutuklandığını söyleyen sanık S.E. de “By lock isimli programı indirmedim, kullanmadım, bir yanlışlık olmalı.

Sosyal medya hesabım yok, o paylaşımları kim yaptı bilmiyorum. Adliye önünde eyleme katıldığım iddiası ise o gün kalabalık ilgimi çekmiştir, oradan geçmiş olabilirim. Ben askerlik görevimi yapıyordum, orada şehit olsam Türk Bayrağı ile karşılanacaktım. Askerliğim bitti, terhis oldum, Ankara’da otobüsten inince gözaltına alındım. Suçsuzum, beraatımı istiyorum” diye savunma yaptı. 


Diğer sanıklar da savunma yaparak üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmediler. 
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu ayrı ayrı yargılanan sanıklar hakkında kararlarını açıkladı.

Tutuklu sanık S.B.’a ‘silahlı terör örgütü üyesi olma’ suçundan 10 yıl hapis, tutukluluk halinin devamına, tutuklu sanık Y.K.’ya aynı suçtan 8 yıl 9 ay hapis cezası ile tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, tutuklu sanıklar A.S.Y., M.T. ve S.E.’ye yine aynı suçtan 6 yıl 3 ay hapis cezası vererek, tahliyelerine hükmetti. 


Mahkeme heyeti etkin pişmanlıkta bulunan tutuksuz sanıklar E.B.’ya 2 yıl 1 ay, M.G.’ye 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verirken, M.G.'nin cezasını 5 yıl süreyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Ayrıca tutuksuz sanıklar E.G. ve Ö.F.A. yargılandıkları mahkemece beraat ettiler. 

iha

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39