• BIST 8718.11
  • Altın 2247.195
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1971
  • Kayseri 5 °C
  • Ankara 1 °C
  • İstanbul 9 °C

Kayseri'de FETÖ'den 10 öğretmene 6'şar yıl hapis verildi

Kayseri'de FETÖ'den 10 öğretmene 6'şar yıl hapis verildi
FETÖ sanığı: "By lock, rüyalarıma gulyabani gibi giriyor"

Kayseri'de FETÖ/PDY terör örgütün gizli iletişim ağı olan by lock programını kullandıkları, örgütün sendikası Aktif Eğitimciler Sendikası'na üye oldukları ve Bank Asya hesapları olduğu iddiasıyla yargılanan 12 eski öğretmenden 10'una, 6'şar yıl 3'er ay hapis cezası verildi. Tutuklu sanıklardan biri, "By lock programı rüyalarımda gulyabani gibi üzerime üzerime geliyor. Beni bu azaptan kurtarın" dedi. 


Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ayrı ayrı görülen davalarda tutuklu sanıklar K.Ş., A.B., A.D., R.K., M.Ö., H.Ç., R.S., M.K., E.İ., D.A., İ.K. ve M.E. ile avukatları hazır bulundu.


Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile öğretmenlik mesleğinden ihraç edilen tutuklu sanık M.K., duruşmada, "Skype, vine gibi programları indirdiğimi hatırlıyorum. Play Store'da popüler olan programlar arasında by lock da var mıydı bilmiyorum, öyle indirilmiş olabilir, hatırlamıyorum.

By lock programını asla kullanmadım. O program rüyalarımda gulyabani gibi üzerime üzerime geliyor. Lütfen beni bu azaptan kurtarın" dedi. Bank Asya hesabı da olan sanık M.K., "Bank Asya çalışanları fetva heyetinden olduklarını söylediler.

Bu bankanın günah olmadığını, faizsiz banka olduğunu belirttiler. O nedenle hesap açtırdım" dedi.
İzmir Cezaevi'nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi ile duruşmaya katılan tutuklu sanık E.İ. ise savunmasında "Ben Gezi olaylarının olduğu sırada Taksim'e yakın Beşiktaş'ta öğretmendim. Tüm öğretmenler gezi eylemlerine destek için giderken, ben öğrencilerimi dahi dışarı çıkarmadım.

Şimdi ise terör örgütü üyesi olarak anılıyorum" ifadelerini kullandı.
Diğer sanıklar da üzerlerine atılı suçlamaları reddetti.


Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu ayrı davalarda tek tek yargılanan sanıkların suçunu sabit görerek, ihraç edilen 12 öğretmenden D.A., E.İ., R.S., H.Ç., R.K., A.D., K.Ş., A.B., İ.K. ve M.E. isimli 10 öğretmene 'silahlı terör örgütü üyesi olma' suçundan 6'şar yıl 3'er ay hapis cezası verdi.

Diğer iki sanık M.K. ve M.Ö.'nün ise eksikliklerin giderilmesi için duruşmalarını erteleyen mahkeme, 12 sanığın da cezaevinde tutuklu kaldıkları süre göz önünde bulundurularak

tahliyesine karar verdi.

iha

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39