• BIST 9079.97
  • Altın 2323.978
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9394
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

KAYSERİ'DE HAYATLARINI İKİNCİ KEZ BİRLEŞTİRDİLER

KAYSERİ'DE HAYATLARINI İKİNCİ KEZ BİRLEŞTİRDİLER
FATİH ÇELİK EŞİ YETER ÇELİK’E BÖBREĞİNİ VERDİ

Kayseri’de, 33 yaşındaki Fatih Çelik, beş yıldır böbrek hastası olan eşine böbreğini vererek sağlığına kavuşmasını sağladı. 
İki çocuk annesi Yeter Çelik (31), astım hastası olduğunu zannederek Kayseri’deki Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne gittiğini söyleyerek, “Böbrek hastası olduğumu burada yapılan muayene ve tetkikler sonrasında öğrendim” dedi.
Hastalığını öğrendikten sonra beş yıl diyalize bağlı yaşadığını anlatan Yeter Çelik, şöyle konuştu: “Hastalığımı öğrendikten sonra eşim böbreğini vermek istedi. Ama ben biraz beklemek istedim. Şu an çok mutluyum ve Allah razı olsun eşimden. Benim gibi hasta olup eşinden böbrek almak istemeyenlere almalarını tavsiye ederim. Korktukları hiçbir şey olmuyor. Her şey normal oluyor kendileri de kurtuluyor.” 
Fatih Çelik de ilk günden beri böbreğini eşine vermeye razı olduğunu belirterek beş yıl boyunca şartların uygun olmasını beklediklerini söyledi. Kayseri Organ Nakli Diyaliz Hastaları Derneği ile irtibata geçtiklerini belirten Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sağolsun böyle bir dernek bize destek de bulundu. Bütün masraflar konusunda yardımcı oldular. Hastanede de ameliyat çok başarılı geçti. Doktor ve dernekte bulunan arkadaşlar sağolsun onlara teşekkür ediyorum.” 
Böbrek hastalarının uygun böbrek buldukları takdirde beklememelerini tavsiye eden Fatih Çelik, sözlerine şöyle devam etti: “Eğer imkanı varsa böyle kişiler beklemesin boşuna beklerler. 11 yıllık evlilik hayatım var. Bu 11 yıl içerisinde eşimden herhangi bir ufakta olsun kırıcı söz duymadım. İsteklerimi her zaman fazlasıyla yaptı. Bende karşılığını vermiş oldum. Nakil olmamıza yardımcı olan kişiler Kayseri Organ Nakli Diyaliz Hastaları Derneği tarafından hastaneye gittik bütün masraflarımız sağolsun karşılandı. Derneğin çok faydası oldu bize. Dernek olmadan bu işin olacağını zannetmiyorum. Onun için dernek adına herkese teşekkür ediyorum.” 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39