• BIST 8718.11
  • Altın 2243.746
  • Dolar 32.3319
  • Euro 35.1426
  • Kayseri 3 °C
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 7 °C

Kayseri'de İnternet üzerinden tüfek satımına silahçılardan tepki

Kayseri'de İnternet üzerinden tüfek satımına silahçılardan tepki
Silahçı Taha Tayfun Bağcı: “Ağır yaptırımlar uygulanmalıdır”

Kayseri’de silahçılık yapan Taha Tayfun Bağcı, internet üzerinden satışı yapılan tüfeklerin soba borusu ile yapıldığını ve elde edilmesinin kolay olduğunu söyleyerek, satış yapanlara ağır yaptırımların getirilmesi gerektiğini belirtti. 


Geçtiğimiz günlerde İstanbul’un Pendik ilçesinde bulunan Pendik İstanbul Ticaret Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde meydana gelen olayda, Mustafa Y., internetten satın aldığı pompalı tüfek ile Pelin P.'yi öldürmüştü. Yaşanan olayın ardından gündeme gelen internetten tüfek satımını Kayserili silah satıcıları değerlendirdi.


Kayseri’de silahcılık yapan Taha Tayfun Bağcı, internet üzerinden silah satışı yapan kişilere ağır yaptırımlar uygulanması gerektiğini söyledi. Bağcı, “İnternette 350 TL’ye satılan ve soba borusundan yapılan, namlusu insan sağlığına dehşet saçan tüfekler piyasaya girmeye başladı. Bundaki en büyük eksiklik denetim eksikliğidir.

Ülkemizde ortalama yüzde 20 ÖTV ve yüzde 18 KDV üretici için, satıcı içinse yüzde 60’lara ulaşan bir KDV oranı var. Bu orana rağmen 350 TL’ye tüfek satılması akıl tutulmasıdır.

Bu yapılan tüfeklerin hepsi merdiven altı diye tabir ettiğimiz tüfekler ruhsatsızdır ve evraksız şekilde vatandaşlara gönderilen tüfeklerdir” ifadelerini kullandı.
Satılan tüfeklerin yasalara da uymadığını kaydeden Bağcı, “Yasalarda 45.7 santimetreden kısa namlu yapılması yasaktır. Normalde bizim sattığımız tüfeklerin namluları 51 santimetredir.

İnternet üzerinden satılan tüfeklerin namluları ise 33 santimetredir. Bunların hepsi gayri resmi bir şekilde elde edilmiş ürünlerdir. Bu ürünlerin yanı sıra şahısların hiçbiri sağlık raporu almadan devlet kontrol dışında silahlanıyorlar.

Adli dengesi yerinde olmayan kişilerin eline geçen bu silahlar yüzünden geçtiğimiz günlerde yaşanan üzücü olay gibi olaylarla karşılaşıyoruz. Denetimler artırılmalıdır ve özellikle emniyetin ruhsatlı silahlarla işlenen cinayet oranı ile ruhsatsız silahlarla işlenen cinayet oranları açıklanmalıdır. İnsanlar ruhsatlı bir şekilde silahlandığı zaman suç işlemeye çekiniyorlar. Bundan dolayı da suç işlemekten uzak duruyorlar. Çünkü tespiti kolay hale geliyor” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39